43

Imogen Tee

Min Imogen Tee er tør. Den hænger og lokker på bøjle, mens jeg brygger morgenkaffe med udsigt til silende, stille regn og gråt i gråt.

Den er blevet så fin. Også let filtet. Den er lækker og blød, let og lun og så er den altså smuk med den brede og dekorative mønsterbort ned langs forstykket, synes jeg.

Jeg har nydt at strikke den. Den er sjov. Jeg kan lide at strikke lace. Jeg gør det sjældent, men det er en af de discipliner, jeg egentlig er ret vild med, fordi den fordrer lidt koncentration og til gengæld giver dig fuld valuta for pengene, bare du gider holde den. Lace er nemlig sjældent særlig kompliceret. Det ser bare sådan ud. Der er ingen nye eller ukendte teknikker, når man strikker lace. Der er oftest bare indtagninger og omslag, koncentration og tællen rækker.

Fakta:

DesignImogen Tee designet af Carrie Bostick Hoge. Strikket i størrelse M, men med en lidt anden strikkefasthed, fordi jeg har valgt en anden garntype og endte så med at være en L.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsuld i farven Rullesten fra Garnudsalg.dk samt en tråd lammeuld/cashmere i farven Lys Granit fra samme sted.

Pind:  4 – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 263 gram (små 200 gram Højlandsuld og cirka 65 gram uld/cashmere)

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg vil elske denne trøje, er jeg sikker på, men der er filtet en smule efter mødet med min nye vaskemaskine. Det gør den ikke grimmere og gør den absolut meget blødere, men mønstret forsvinder en smule. Mønstret er stadig smukt, men det er en trøje, jeg gerne strikker igen og så med modifikation af halsudskæringen, som efter min mening er fejlkonstrueret. Jeg vil lukke af til hals lidt før, så den får en dybere og mere klædelig udskæring, men det er lykkes mig at trække og strække denne våde sweater i en facon, som gør, at den sidder rimeligt i halsen, så jeg er tilfreds, men der er plads til forbedringer.

Du vil sikkert også kunne lide