15

Onsdagsudsigten

Der er forår i min mave, men udenfor er der gråt og trist. Ikke engang hvid sne, byder naturen på. Vi gik ram forbi i går, hvor sneen ellers var annonceret til at vælte ned fra himlen. Det gør livet, som trafikant, lettere, men det gør altså også dagen ekstra grå.

Om lidt starter arbejdsdagen, men den bliver god og slutter tidligere end forventet, så jeg klager ikke det mindste.

Perlehyacinterne

Herefter venter forude en fridag, som skal spenderes på Oline. Vi har forskellige ærinder, som skal overståes og herefter er det tid til, at koncentreres om fastelavnsfesten på skolen fredag. Jeg HADER den slags, for jeg gider, efter 15 år, ikke længere sy kostumer, sminke børn og sende dem glad ud af døren. Jeg er en ravnemor, som ikke kan finde fornøjelse i, at bruge timer på at klæde ud.

Jeg ville hellere bruge tiden på mine pensler, mine farver og trangen til at male lidt. Jeg får det altid sådan, når jeg endelig får fingre i alle mine ting og der er jo rørende orden i skidtet lige nu, så det var oplagt, at bruge dagen på dem.

Vintergækken

Så ville jeg male vintergækken, som stikker hovedet ovenud af jorden lige nu. Den titter frem allevegne og vidner om, at foråret faktisk er på vej. Oline har endnu ikke været på jagt, så de står stille og duver for vinden, nederst i haven i den kolde skovbund.

Så ville jeg fordybe mig i de nye, japanske bøger og finde symaskinen frem. Jeg ville sy, så det var en fornøjelse. Jeg ville hækle en stribe eller to på slumretæppet, som støt og roligt vokser og allerede er afsat. Oline er forelsket.

Jeg ville fortabe mig i ingenting, så måske er det godt, at have aftaler, som fordrer andet end de rene og skinbarlige fornøjelser, eller…

Du vil sikkert også kunne lide