17

Hygge på dansk

Der hygges igennem på matriklen for øjeblikket. Der er ikke plads til andet end det, som vi gider. Mor er her og hun er effektiv, så hun vasker tøj og det bliver ikke mig, som stiller forhindringer i vejen.

Vi renser rodfrugter. Vi forbereder maden, som er hjortesteg. Vi glæder os. Bagefter sætter vi os inde i stuen og drikker kaffe, sludrer og strikker. Stearinlysene blafrer, når Oline fejer forbi, men ellers er der stille. Udenfor er lanternerne tændt og i aften er der ikke andet at foretage sig, end slappe af. Det er godt.

Hygge med mormor

Jeg strikker endnu et par Fetching. Denne gang i babyblødt, lyseblåt uld. Bare fordi jeg kan. Midtvejs tjekker jeg her på siden og opdager, at det vist kunne være godt med en fordanskning af den opskrift. Jeg håber ophavskvinden tilgiver mig, men her kommer den:

Fetching OpskriftFetching på dansk:

Fetching Strikkes på strømpepinde str. 4 med garn, som modsvarer dette.

Du strikker med maskerne fordelt på 3 pinde samt en pind til aktivstrik og en pind til snoningerne.

Grundmønster: 4 r, 1 vr

Slå 45 masker op fordelt med 15 masker på hver af de 3 pinde.

Strik 4 pinde grundmønster (4 r, 1 vr) og strik så snoninger, som følger:

Flyt de første 2 masker over på hjælpepinden og placér den foran arbejdet, strik de efterfølgende 2 masker ret og strik nu de to masker på hjælpepinden ret. 1 vrang (fortsæt således hele vejen rundt). Strik 5 pinde grundmønster.

Gentag ovenstående yderligere 2 gange, så du nu har snoet 3 gange i alt.

Strik 18 pinde grundmønster efter den sidste pind med snoninger.

Tommelfingerhul:

Nu skal du have lavet hullet til tommelfingeren. Du tager et garn i en kontrastfarve og strikker de første 7 masker med det. Før de 7 strikkede masker tilbage på venstre pind og strik dem endnu en gang, men nu med dit normale garn. Du vil nu have en række masker siddende midt i det hele, strikket med kontrastgarn, men den skal du pille op senere, når du skal lave din tommelfinger.

Fortsæt med at strikke yderligere 4 pinde grundmønster og strik herefter 1 snoning og yderligere 4 pinde grundmønster. Luk maskerne løst af.

Tommelfingerhullet laves ved at samle maskerne langs kontrastgarnet op (kontrastgarnet fjernes, så maskerne igen er “løse”). Du skal samle 7 masker op på nederste pind – samle 2 masker op i siden – tage en ny pind og samle 7 masker op langs øverste række – og samle 2 masker yderligere op i den sidste side. I alt 18 masker. Fordel maskerne på 3 pinde og strik 5 pinde ret og luk maskerne løst af.

Hæft ender og du er færdig.

Strik endnu en magen til, men med snoningerne vendt den modsatte vej : Flyt de første 2 masker over på hjælpepinden og placér den bagved arbejdet, strik de efterfølgende 2 masker ret og strik nu de to masker på hjælpepinden ret. 1 vrang.

Du vil sikkert også kunne lide