7

En, to, tre… og et lillebitte brød…

image Sjældent har jeg da fået så godt resultat ud af så lidt arbejde.

Måske ikke verdens kønneste eller mest kunstfærdige brød, men med et minimum af arbejde har jeg faktisk fremstillet et brød, som selv i dag – på andendagen og efter en nat i plastik – både smager himmelsk og har en krumme, som de fleste bagere ville misunde mig…

Opskriften faldt jeg over på en surftur en aften for et par uger siden, men det var først i går jeg fik gjort alvor ud af det og gjorde som følger:

25 g gær opløses i 8 dl vand. 1½ spsk groft salt tilsættes. 1 kg hvedemel røres i. Dækkes af fugtigt tekstil og hæver i 4 timer. Hældes forsigtigt over på bageplade – drysses med groft salt og rosmarin. 250 grader på nederste rille i 20 minutter. Ud af ovnen mens den tempereres til 220 grader. I mellemtiden pensles brødet med olivenolie. Tilbage i ovnen, nu på miderste rille, i 10 minutter og du har det skønneste brød…

Se, det er ingen kunst ;-)

Du vil sikkert også kunne lide