18

I god form

Jeg har forelsket mig. Mens 36 boller står og hæver på køkkenbordet, duften af kardemomme spredes i alle hjørner og lysten til at bage kager sniger sig ind på mig, er jeg blevet forelsket.

Man kan ikke andet, når man ser dette smukke billede, af kager, som J har bagt. Det er nu ikke kagerne jeg er forelsket i, men i samme sekund, som jeg ser dem, ved jeg, at jeg er nødt til at finde ud af, hvor de kageforme er fra.

Kagebageri

Foto: Lånt hos J

Kageforme er en passion. De er dødbesværlige, for de er oftest kunstfærdigt udformet og derfor en pine at gøre rene efter brug, men de er sjove og nemme, når man gerne vil imponere en smule, men i virkeligheden ikke bruge lang tid på bageriet.

En simpel kage, bagt af ganske få ingredienser og rørt sammen på et øjeblik, bliver en fantastisk oplevelse, når den er bagt i en smuk form og det var disse, synes jeg.

Formene er fra NordicWare, som gerne sælger deres produkter, men sikkert endnu ikke har overvejet, at der kan sidde en tosse i Gug, Danmark og komme i tanke om, at hun må eje nogle af dem, men sådan er det. Jeg må eje dem.

Form

Se bare denne smukke form, som vil gøre enhver kage til en oplevelse.

Jeg skulle gerne bage masser af kanelkager til Oline, hvis jeg havde sådan en form, at komme dem i. Det er indenfor mulighedernes rækker, så det er vel bare et spørgsmål om at bestille.

FormeHer er så formen, som fik mit hjerte til at smelte. Den er så fin med 3 forskellige udformninger, som gør kagerne til en ekstra oplevelse alene på grund af deres facon.

Jeg må vist overveje om ikke, de kan ende som min fødselsdagsgaver, for jeg synes de er fantastiske, men billige er de ikke og med fragt ender de vel med at være temmelig kostbare. Til gengæld holder de resten af livet, hvis man påskønner dem.

Nogle gange kan man være heldig og falde over smukt udformede kageforme på loppemarkeder, men ofte er de så gamle og slidte, at de er en pine at bruge. Dejen sidder fast uanset hvor godt man forbereder dem med smør og rasp, så på den front er jeg blevet så klog af skade, at der ikke er én eneste gammle kageform tilbage i skabet. Det er for ærgerligt at vende formen, for at opdage, at halvdelen af kagen fortsat sidder i den.

Nej, jeg vil meget hellere have nogle nye og meget gerne fra NordicWare.

Du vil sikkert også kunne lide