18

I god form

Jeg har forelsket mig. Mens 36 boller står og hæver på køkkenbordet, duften af kardemomme spredes i alle hjørner og lysten til at bage kager sniger sig ind på mig, er jeg blevet forelsket.

Man kan ikke andet, når man ser dette smukke billede, af kager, som J har bagt. Det er nu ikke kagerne jeg er forelsket i, men i samme sekund, som jeg ser dem, ved jeg, at jeg er nødt til at finde ud af, hvor de kageforme er fra.

Kagebageri

Foto: Lånt hos J

Kageforme er en passion. De er dødbesværlige, for de er oftest kunstfærdigt udformet og derfor en pine at gøre rene efter brug, men de er sjove og nemme, når man gerne vil imponere en smule, men i virkeligheden ikke bruge lang tid på bageriet.

En simpel kage, bagt af ganske få ingredienser og rørt sammen på et øjeblik, bliver en fantastisk oplevelse, når den er bagt i en smuk form og det var disse, synes jeg.

Formene er fra NordicWare, som gerne sælger deres produkter, men sikkert endnu ikke har overvejet, at der kan sidde en tosse i Gug, Danmark og komme i tanke om, at hun må eje nogle af dem, men sådan er det. Jeg må eje dem.

Form

Se bare denne smukke form, som vil gøre enhver kage til en oplevelse.

Jeg skulle gerne bage masser af kanelkager til Oline, hvis jeg havde sådan en form, at komme dem i. Det er indenfor mulighedernes rækker, så det er vel bare et spørgsmål om at bestille.

FormeHer er så formen, som fik mit hjerte til at smelte. Den er så fin med 3 forskellige udformninger, som gør kagerne til en ekstra oplevelse alene på grund af deres facon.

Jeg må vist overveje om ikke, de kan ende som min fødselsdagsgaver, for jeg synes de er fantastiske, men billige er de ikke og med fragt ender de vel med at være temmelig kostbare. Til gengæld holder de resten af livet, hvis man påskønner dem.

Nogle gange kan man være heldig og falde over smukt udformede kageforme på loppemarkeder, men ofte er de så gamle og slidte, at de er en pine at bruge. Dejen sidder fast uanset hvor godt man forbereder dem med smør og rasp, så på den front er jeg blevet så klog af skade, at der ikke er én eneste gammle kageform tilbage i skabet. Det er for ærgerligt at vende formen, for at opdage, at halvdelen af kagen fortsat sidder i den.

Nej, jeg vil meget hellere have nogle nye og meget gerne fra NordicWare.

Du vil sikkert også kunne lide

18 kommentarer

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Jeg er så glad
  18. januar 2007 at 18:25

  […] Mine længe ønskede bageforme fra NordicWare. Jamen det er helt og aldeles fantastisk og gæt lige hvem, der næsten ikke kan vente med at røre en passende dej? Formene var på min ønskeseddel til fødselsdagen og denne jul, men ikke i nogle af pakkerne, så jeg havde næsten opgivet tanken om nogensinde at skulle eje dem og pludselig ligger de her, på bordet lige foran mig. Hentet hjem fra USA, er de. Jeg er barnligt begejstret og glæder mig helt enormt, til jeg skal have dem inviet. […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  17. september 2006 at 15:33

  Ja, vel er de skønne :-)

 • Avatar
  Svar
  Mette
  17. september 2006 at 15:21

  Ååååh, hvor er de skønne, Liselotte. Jeg er fristet – igen…..

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  17. september 2006 at 09:49

  Okay, det gør simpelthen en forskel? Det vil jeg da prøve – tak for tippet :-)

 • Avatar
  Svar
  Rikke
  17. september 2006 at 09:26

  Hej igen.
  Selvfølgelig smører du dine forme,
  ingen besøgende her kan da være i tvivl om dine bageevner!
  Men mit tip går på at bruge palmin og mel i stedet for smør og rasp,
  som du skrev.
  Vegetabilsk kontra animalsk fedtstof, det er deri forskellen ligger.
  Fortsat god bagning!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. september 2006 at 23:45

  Bare hold godt fast :-)

 • Avatar
  Svar
  Karin
  16. september 2006 at 21:43

  Så lidt, du! Ordene er ikke svære at komme på :-)

  Jeg havde en skøn ferie, tak:-) Har besluttet at bringe feriefornemmelsen med mig hjem igen, og endnu er den ikke væk selvom vasketøjet snart er i bund, taskerne pakket ud samt hus og have indtaget til hjemmetid igen. Jeg håber det varer ved….

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. september 2006 at 21:25

  Jeg håber du havde en skøn ferie, Karin, men ved Vesterhavet skal meget gå galt, før den ikke har været det :-)

  Tak for dine ord om min blog :-)

 • Avatar
  Svar
  Karin
  16. september 2006 at 20:49

  NØøøJJJjjj Liselotte, jeg er forelsket ligesom dig, men heldigvis er der flere eksemplarer, så vi ikke behøver at slås ;-)

  Hvor ER de bare skønne de forme… nogle af de andre på siden er lidt for meget, men disse og nogle få andre er helt vildt skønne!

  Min dejlige mand foreslår: Hvad med om vi bestiller sammen? Gad vide om portoen/shipping så bliver billigere?

  Jeg er lige kommet hjem fra en skøn uge i sommerhus ved Blokhus (hvor vi bl.a. badede i Vesterhavet og nød det!) og din dejlige, smukke blog var en dejlig velkomst hjem igen :))

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. september 2006 at 19:20

  Tak for linket, Mette :-)

 • Avatar
  Svar
  Mette
  16. september 2006 at 19:05

  Hej Lise-Lotte,

  Check lige dette site.
  Min yndlings-amerikanske-isenkræmmer.

  Og det er tilmed lidt billigere end nordicware…….

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. september 2006 at 17:46

  Ha ha ha :-)

 • Avatar
  Svar
  Tina - omme i London
  16. september 2006 at 16:55

  Liselotte for fa’en – jeg gaar fallit; og jeg bager slet ikke!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. september 2006 at 16:12

  Deres side er vist en smule langsom, men den er ventetiden værd ;-)

  Pernille, jeg ville have elsket dem :-)

 • Avatar
  Svar
  Pernille
  16. september 2006 at 16:01

  Ih – det skulle jeg da ha’ vidst!! Så de smukkeste (nye!) kageforme i Rom, men ved med mig selv, at jeg aldrig ville få brugt dem – DU skulle ha’ haft dem :-)

 • Avatar
  Svar
  Lizelotte
  16. september 2006 at 15:47

  De er sørme godtnok dyre, selvom de er smukke.
  Er det bare min forbindelse, eller er deres hjemmeside laaaangsom?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. september 2006 at 14:47

  Tak Rikke, men det er nu sådan jeg plejer at gøre også, men jeg er sikkert ikke grundig nok i mit “eftertjek”, så der er helligdage. Jeg er en doven hund, som bare irriteres over den slags ;-)

 • Avatar
  Svar
  Rikke
  16. september 2006 at 14:36

  Må jeg have lov at give dig et amerikansk tip:
  Smør formen godt med palmin. Alle hjørner, kanter, streger, buler, allevegne.
  Drys så et par spsk mel i, og ryst det rundt i hele formen. Slå resten ud af formen, og tjek der ingen helligdage er.

 • Byd gerne ind