11

Ballum Vesterende…

image

Nogen gange mister jeg pusten og bliver åndeløs. Det sker ikke så ofte, at man ikke kan høre mig snakke heftigt om alt og intet. I lørdags skete det forunderlige…

Da vi ankom til Ballum Vesterende blev jeg stille. Helt stille vel at mærke. Så stille, at det blev bemærket, men det handlede bare om at blive overvældet. Overvældet af et steds skønhed. At lade sig overvælde er smukt og dejligt, men det skal helst ske uden kommentarer i stil med ???Er du dårlig???? eller ???Mor, hvorfor siger du ikke noget????. Det virker på en eller anden måde devaluerende og ikke mindst forstyrrende, men jeg var selv uden om det, for jeg blev virkelig usædvanligt stille.

Ballum Vesterende viste sig at være et gammelt fiskerleje beliggende lige op ad diget. Idyl så det basker og smukt som bare pokker. Gamle småhuse med stråtag. Det ene smukkere end det andet. Stokroserne kæmpede om den trange plads foran husene mens lærken fløj rundt oppe mellem skyerne og sang sin glade sang. Ja, faktisk var det så meget idyl, at jeg hurtigt bestemte mig for at indtage en lidt forbeholden attitude, for helt ærligt… man kan altså kun blive skuffet, når man starter ud med så megen idyl.
Heldigvis tog jeg fejl og ???vores??? hus viste sig at ligge ualmindeligt smukt – det er det hvide du ser på billederne ovenfor – lige ned til bondens mark og diget, med direkte og aldeles vidunderlig udsigt til fantastiske solnedgange.

Marsken, engene og fiskerlejet havde såmænd været alt rigeligt for mig den sidste uge, men med børn og hund, skal der naturligvis andre boller på suppen, så der har været udflugter i nærmiljøet, som har inkluderet Ribe, Tønder, Højer Sluse, Schackenborg hvor prinsessen bor, Rømø og ikke mindst Sæd, som gav naturlig adgang til Süder Lügum, hvor der kunne provianteres i stor stil. Altså slik og sodavand nok til en mindre Nigeriansk landsby. Desuden var der jordbær købt ved stalddøren hver eneste aften. Gerne med vanille is…

Uhm… og det endda til det hele…
Uhm, men det er nu også godt at være hjemme igen.

Du vil sikkert også kunne lide