0

Pebernys og pebergys…

Pebernødderne er lige taget ud af ovnen. Et helvede på jorden var de. At trille 300 pebernødder er i sig selv en præstation, men at klare det uden at gå fra forstanden burde udløse et julegratiale, der kunne købe mig en fiks lille sportsvogn. Jeg venter…

Som belønning for det store og tilsyneladende ulønnede arbejde, smager de heldigvis helt fantastisk med en snert appelsin, som ekstra krydderi. De kan anbefales, men kun hvis dit liv i forvejen er så indholdsløst, at du kan finde tilfredsstillelse i at stå i 5 kvarter og trille. Så er det sagt!

Huset er gjort rent. Det dufter af Ajax – og ja, jeg bruger Ajax. Jeg kan lide duften, som minder om min barndom, når mor havde haft gang i den store rengøringsspand.
Det er ligesom med vinduespuds. Der er kun én slags der dufter helt rigtigt. Den skal dufte af salmiak, så tårerne springer undervejs i pudsningen.

Abrikoserne er forøvrigt hakkede og lagt i blød i Amarettoen. De skal sammen med et bredt udvalg af andre ingredienser ende som årets julekage. Det bli’r enten senere i aften, eller i morgen. Tid er der jo nok af, sagde hun så…

Åh ja… og så er det vist tid for lidt afslapning nu. Tror jeg vist nok.

Du vil sikkert også kunne lide