13

Når han er væk…

Så er julen overstået for vores vedkommende. Der er hverdag igen, næsten. Ikke helt, for jeg har stadig ferie og nyder det. Nyder at der ikke er mange andre forpligtelser end lidt vasketøj og de sidste rester efter orgiet i går, som skal ryddes af vejen.

Ældste skal på aflastning senere i dag, så der er ingen tvivl om, at resten af familien kommer til at leve lidt fra hånden til munden så. Friheden der er forbundet med hans aflastning er mærkbar. Jeg klager ikke, for jeg elsker den knægt og kan slet ikke forestille mig livet efter han engang er flyttet hjemmefra, men han kræver som sagt hjælp til alt.

Når andre mennesker oplever, at deres børn efterhånden bliver mere og mere selvhjulpne, skal jeg stadig hjælpe med alt lige fra den personlige hygiejne til mad og drikke, underholdning og fysisk forflytning. Jeg skal konstant være på forkant med den unge mands behov og være lydhør overfor hans ønsker. Jeg skal sørge for, at han får mad og drikke, medicin og juleknas, vide at han er varm, veltilpas og underholdt og ellers gøre noget ved det… og det er hele tiden.

Jeg nyder de dage, hvor jeg får lov til KUN at tænke på egne behov og ellers bliver gjort opmærksom på når Oline har ønsker som inkluderer mig. Jeg nyder, at det barn jeg har hjemme selv kan smøre en mad, når hun er sulten. At hun selv kan tænde for computer, tv, ringe til kammerater eller bare hygge sig inde på sit værelse. Jeg nyder, at kunne slappe af og ikke konstant er på vagt overfor forandringer som kræver min deltagelse.

Og så savner jeg ham forøvrigt forfærdeligt, når han er væk…

Du vil sikkert også kunne lide