2

Og han gi’r pote…

Pjoskar ved det ikke endnu, men det er en glædens dag for ham. Om ganske få timer vil hans bedste ven ankomme og livet bliver ekstra morsomt, for er der noget de to hunde kan finde ud af, er det at lege. De stopper ikke før de er totalt udmattede begge to. Ikke før det sekund, hvor de er pinedød nødt til at lægge sig, for lige at få pusten igen, så jeg er helt sikker på, at dagen i dag bliver en fantastisk dag for den bette hund.

Hans bedste ven, Sofus, er også en svensk-dansk gårdhund. Næsten.
Ikke helt ægte, har den erhvervet sig visse atypiske træk, som klæder den. Den er knap så tøndeformet, mere muskuløs og tilmed en anelse større og stærkere end Oskar, men han gi’r ikke op, så der bliver kamp til stregen.

Når Sofus kommer, kan Oline endelig prale af, at Oskar kan give pote. Som jeg tidligere har skrevet, er det ikke verdens mest intelligente hund vi har, men til gengæld en af de sødeste, mest elskelige af slagsen.

Oline har forgæves forsøgt at lære Oskar at give pote gennem det sidste år, men det eneste der skete var, at Oskar satte sig foran hende – gloede på hende, som var hun idiot – hvorefter han stjal den godbid hun ellers havde besluttet skulle være en belønning for indsatsen. Ikke om han fattede konceptet med at skulle præsentere hende for en forpote…

Måske syntes han tilmed det var dumt, hvilket jeg ikke kan fortænke ham i, men i går lykkedes det altså pludselig. Uden forudgående øvelser – de var nemlig opgivet forlængst – bad hun ham give pote, hvilket hunden gjorde prompte.
Han fik en belønning, men så var vi nu også overbeviste om, at det var første, eneste og sidste gang vi så den slags kunster fra ham.
Det var det ikke. Hunden blev så begejstret over rosen, så han gentog kunsten på opfordring og den slags er jo fantastisk, når man er 10 år gammel og gerne vil, at det er Oskar, som er den dygtigste, bedste og mest fantastiske hund i hele verden.

Jeg gætter på en godbidsrelateret vægtøgning i omegnen af ½ kg siden i går aftes, så desværre ser det ud til, at det igen i dag bliver Sofus der får overtaget, når de lidt senere skal jage hinanden haven rundt…

Du vil sikkert også kunne lide