10

Julebagedag

De sidste horn er røget i ovnen nu, så der er ikke et øje tørt. Der er formentlig bagt i omegnen af 70 horn, allesammen med forskelligt fyld, som ingen af os (Annemette og jeg) holdt styr på, hvorfor det vil blive en ny oplevelse hver gang, man sætter tænderne i et af slagsen.

De er fyldt med marcipan, nougat, chokolade, coctailbær, nødder og syltede og tørrede frugter og det helt uden forudaftalt system, men jeg har prøvesmagt og det jeg indtog, smagte fortrinligt.

Vi har begge ondt i ryg og fødder, men med mange timer stående i køkkenet, er der ikke noget at sige til, at vi begge trænger til at sidde ned for en stund. Til gengæld har det været utroligt hyggeligt, at have hende med i køkkenet og vi har fået snakket mens forberedelserne effektivt skred fremad mod den varme ovn.

Julekagerne er bagt nu. Tre styk blev det til. Den ene kommer med Heidi og Annemette hjem og de to andre skal helt sikkert få ben at gå på, i de kommende juledage.

Farmor ankommer på onsdag og vil gerne have lidt sødt til kaffen, så julekagen skal smage godt og desforuden bagte vi også lige 3 kranse.

Fyldet i kransene er ligeså varieret, som det er i hornene. Marcipan er genganger, men der fra er der igen frit slag på alle hylder. Ingen af os husker længere, hvad vi endte med at putte i dem, men altsammen var ting, som smager dejligt i en julekrans og nej, ingen sukat…

I aften skal vi hygge, men aftensmaden bliver sen, for ovnen er først ledig om 2 minutter, så lammestegen, som det endte med, kan komme ind i varmen. Krydrede kartoffelbåde og en god salat med broccoli, nødder, bacon og andet godt, skal gøre det ud for den julemiddag vi får i Annemette og Heidis selskab i år.

I eftermiddags kom nogle af vores venner på visit, så der blev drukket hjemmelavet glögg (snapsen gav dem alle røde kinder) og hygget med pebernødder, håndbold og masser af snak. Da de tog hjem, stod jeg stadig i køkkenet og bagte, men at have skiftende køkkenskrivere er slet ikke så tosset underholdning på sådan en julet lørdagseftermiddag.

Jeg har foreløbig haft en rigtig dejlig dag…

Du vil sikkert også kunne lide

10 kommentarer

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Stille dag…
  23. december 2005 at 12:49

  […] Jeg vil sætte i gang med de sidste forberedelser, som inkluderer lidt bagværk fra fryseren, støvsugeren og en vaskemaskine, som heldigvis ikke er blevet juletræt endnu. Bagefter er det tid for en kop kaffe og et julehorn… […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  18. december 2005 at 14:49

  Kagen kan sagtens bages dage i forvejen. Den kan såmænd bages i rigtig god tid og tager ikke skade af en tur i fryseren, hvis det er nødvendigt. Ja, det var forøvrigt julekagen med Amaretto jeg bagte i går…

  Kanelbiscotti er rigtigt gode – jeg må vist hellere få bagt endnu en portion af dem i løbet af ugen :-)

  God fornøjelse med bageriet…

 • Avatar
  Svar
  Mette
  18. december 2005 at 14:20

  Er så godt som ude af døren for at indkøbe amarettoen…! Kan kagen bages nogle dage før servering, hvis den får lov at overleve så længe! Nu har jeg kredset om opskriften i flere dage og nu er det ved at være tid. Dine julekager fra i går, er det “amarettokager”!? Også jeg elsker en omgang overraskelseshorn. Det vækker jubel i alle aldre. Mine nybagte jule biscotti forsvandt som dug for solen. Så der må vist en dobbelt portion i gang snart igen. I år valgte jeg din opskrift, som er ganske forrygende! G’ søndag.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  18. december 2005 at 10:09

  Nej, den står ingen steder, for den er improviseret…

  Jeg lavede bare en dej af det jeg havde. Sukker, margarine, kardemomme, fromage frais, æg, mælk, gær og mel… tror jeg nok ;-)
  Dejen blev vældig god faktisk, men jeg kan aldrig nogensinde lave en mage til, for jeg husker ikke blandingsforholdet. Ja, jeg undskylder altså, men det var totalt impulsivt, at hornene blev til. Jeg havde lige sat julekagerne i ovnen og syntes egentlig ikke, at jeg var helt “færdig” med at bage, så jeg fortsatte med det forhåndværende…

  Lav en almindelig sød gærdej, så bliver de helt sikkert gode :-)

 • Avatar
  Svar
  lucie
  18. december 2005 at 09:53

  Du, oppskriften på hornet kunne vært fint å ha ;) Kanskje den står et eller annet sted i bloggen allerede?
  Du er en riktig energibunt ;)

 • Avatar
  Svar
  ella
  17. december 2005 at 22:05

  Imponeret er ikke ordet.
  Vi er kommet så langt som til, at abrikoserne er sat “over” til julekagen.
  Vi har en nyere varmluftsovn, så det er ikke undskyldningen på den manglende ildhu…. :O

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  17. december 2005 at 20:29

  Figuren Regitze? Den er rund og blød, men det er nu ikke kagernes skyld, men vist mere i retning af Coca Cola Kompagniet vi skal der… ;-)

  Anne – man skal være mere end åben, når man spiser horn her på matriklen. Livet er fuld af overraskelser – hornen afspejler bare fakta ;-)

  Esther – jeg har en varmtluftsovn, som ikke længere virker, hvorfor jeg kun bager i ét lag og derfor er dobbelt så lang tid om det hele. Jeg HAR bestilt ny ovn, så snart kan jeg igen producere denne slags, uden at det ender med at være et heldagsprojekt…

  PS – Regitze, jeg skal prøve at huske, hvad jeg gør næste gang der er lammecurry i farvandet :-)

 • Avatar
  Svar
  Esther
  17. december 2005 at 20:04

  Tja, når man læser sådan et indlæg, kan man jo ikke andet end beklage størrelsen på ens egen ovn, der vanskeliggør, hvis ikke totalt umuliggør projekter af størrelsesorden her.

  Jeg har ikke noget imod at bruge tid på at bage, men når man kun kan bage 4 horn ad gangen i min ovn (6 hvis de er små) så er 70 horn temmelig meget i overkanten *G*

  Så, tror jeg nøjes med at læse om dine mega-bage-projekter og så håbe jeg en gang får råd til et hus med en “rigtig” ovn :o)

 • Avatar
  Svar
  Anne Lindholt Ottosen
  17. december 2005 at 19:46

  Du har altså det sejeste horntrillerhåndelag. Til gengæld ville jeg altså ikke turde spise dine – jeg kommer til at tænke på de der multismagsbønner fra de første Harry Potter-bøger. Bare tanken om et horn med cocktailbær … brrrr! :-D

 • Avatar
  Svar
  regitze
  17. december 2005 at 19:45

  jøsses frue.. hvornår får vi nogle tips til figuren? det lyder iøvrigt vildt dejligt – din side dufter.
  (og må jeg så komme med et lille suk, som du gerne må slette, hvis du ikke gider se på det: i gaaamle dage, mens jeg ventede på at din side blev hentet ned, blev man badet i et lyserødt skær, som gjorde mig glad. idag får man istedet sådan en ‘smartblog-blå’ streg i øjet inden den erstattes af dit banner. det er lidt æv).
  og endeligt: den der lammeragout? jeg forstår, den blev nedstemt idag, så trumf den endeligt igennem snart, så jeg kan overbringe opskriften til denne etages chefkok.

 • Byd gerne ind