10

Julebagedag

De sidste horn er røget i ovnen nu, så der er ikke et øje tørt. Der er formentlig bagt i omegnen af 70 horn, allesammen med forskelligt fyld, som ingen af os (Annemette og jeg) holdt styr på, hvorfor det vil blive en ny oplevelse hver gang, man sætter tænderne i et af slagsen.

De er fyldt med marcipan, nougat, chokolade, coctailbær, nødder og syltede og tørrede frugter og det helt uden forudaftalt system, men jeg har prøvesmagt og det jeg indtog, smagte fortrinligt.

Vi har begge ondt i ryg og fødder, men med mange timer stående i køkkenet, er der ikke noget at sige til, at vi begge trænger til at sidde ned for en stund. Til gengæld har det været utroligt hyggeligt, at have hende med i køkkenet og vi har fået snakket mens forberedelserne effektivt skred fremad mod den varme ovn.

Julekagerne er bagt nu. Tre styk blev det til. Den ene kommer med Heidi og Annemette hjem og de to andre skal helt sikkert få ben at gå på, i de kommende juledage.

Farmor ankommer på onsdag og vil gerne have lidt sødt til kaffen, så julekagen skal smage godt og desforuden bagte vi også lige 3 kranse.

Fyldet i kransene er ligeså varieret, som det er i hornene. Marcipan er genganger, men der fra er der igen frit slag på alle hylder. Ingen af os husker længere, hvad vi endte med at putte i dem, men altsammen var ting, som smager dejligt i en julekrans og nej, ingen sukat…

I aften skal vi hygge, men aftensmaden bliver sen, for ovnen er først ledig om 2 minutter, så lammestegen, som det endte med, kan komme ind i varmen. Krydrede kartoffelbåde og en god salat med broccoli, nødder, bacon og andet godt, skal gøre det ud for den julemiddag vi får i Annemette og Heidis selskab i år.

I eftermiddags kom nogle af vores venner på visit, så der blev drukket hjemmelavet glögg (snapsen gav dem alle røde kinder) og hygget med pebernødder, håndbold og masser af snak. Da de tog hjem, stod jeg stadig i køkkenet og bagte, men at have skiftende køkkenskrivere er slet ikke så tosset underholdning på sådan en julet lørdagseftermiddag.

Jeg har foreløbig haft en rigtig dejlig dag…

Du vil sikkert også kunne lide