12

Lammegryden

Jeg må vist hellere smide opskriften på den lammegryde, som med sikkerhed kommer til at indgå i husets formåen, hvad angår det kulinariske. Jeg kan kun anbefale den, hvis man kan lide det lidt eksotiske der ligger gemt i en sød lammeret med masser af smag af himmelske krydderier…

LammegrydenIngredienser:
Ca. 800 g lammekød
(vi skar en lammekølle op, men du kan bruge bov, inderlår eller culotte også)
1 stort løg
2 fed hvidløg
20 tørrede abrikoser
Lidt olie eller smør
2 hele kanelstænger
6 stk. hel kardemomme (eller ca. 1 kvart tsk. stødt kardemomme)
2 tsk. Spidskommen
Salt & peber
Ca. 4 dl bouillon
1 dåse kogte kikærter (ca. 400 g)
250 g bønner eller ærter
Citronsaft

Fremgangsmåde:

Skær kødet i pænt store terninger og hak løget og hvidløget. Klip abrikoserne i halve.

Svits kødet i lidt olie til det har taget farve. Kom løg og hvidløg, abrikoser og alle krydderierne i og steg det hele sammen i nogle minutter. Hæld nu bouillon ved og lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter. Hæld væden fra kikærterne og kom dem i gryden. Lad dem koge med i ca. 20 minutter.

Skær bønnerne i mindre stykker og hæld dem i retten (eller alternativt friske/frosne ærter). Lad det hele varme godt igennem i ca. 10 minutter og smag retten til med salt, peber og en smule citronsaft (endelig ikke for meget citron – måske en spsk.)

Saucen er ret tyk og det skal den ende med at være. Spis ris eller couscous til og bag gerne et godt brød og servér det til retten, som også smager dejligt med lidt græsk yoghurt som tilbehør.

Retten smager forrygende…

Du vil sikkert også kunne lide