22

Børnekanelkage

Oline og Alexander besluttede sig for, at de ville bage en kage. Jeg besluttede til gengæld, at de skulle få lov til at klare det selv.

Kanelkage

Oline fandt først en opskrift. De endte med at enes om en kanelkage og det passer fint, for den har jeg aldrig bagt, så vi skal prøve noget nyt på den front.

Ingredienserne blev fundet, målt af og så var det ellers i gang med at røre.

Oline er frygtelig sart. Hun fik lidt dej på venstre arm, så kagen er rørt med højre hånd i dejen og venstre strittende ud til siden, mens hun højlydt sukkede over, at hun ikke lige kunne vaske armen.

Til gengæld blev den vasket som det første, da hun endelig kunne slippe grydeskeen. Bagefter klarede de ikke at hælde dejen i bradepanden, så moderen, med Skipper Skræk-overarme, gik i aktion og fik skidtet på plads.

Den er færdig nu. Den dufter dejligt. Det siges, at den skal have vanille- og chokoladeglasur på toppen og jeg har også hørt, at den gerne må smages til aftenkaffen. Jeg kan kun glæde mig.

Opskriften kommer lige her, for den var sørme nem at gå til:

KagenKanelkage

250 g smeltet smør blandes med 800 g sukker og røres godt sammen.

800 g hvedemel, 8 tsk kanel og 4 tsk natron blandes og blandes herefter i dejen skiftevis med en liter kærnemælk.

En bradepande smøres eller beklædes med bagepapir (det gør vi dovne) og dejen fordeles heri.

Kagen bages ved 200 grader i 30-40 min. (180 grader i varmluftovn)

Når kagen er kølet af – det er kunsten at vente på det – kan den pyntes med glasur. Vi laver som sagt vanille- og chokoladeglasur, men jeg kunne forestille mig, at en mild citronglasur ville være rigtigt god også.

PS – det er en ordentlig skovlfuld kage der kommer ud af denne portion, så skal du ikke bage til 20 mennesker, kan du med fordel halvere mængden. Vi har kage til de næste mange dage.

Du vil sikkert også kunne lide