12

En sulten mus

Ude i haven er der liv hele tiden, men det er sjældent, at man får lejlighed til at se det på ganske tæt hold.

Udenfor vores køkkenvinduer hænger foderhuse med mejsekugler og frø, som fuglene har været vældig glade for hele vinteren. Alexander og jeg har nydt at iagttage fuglene, når de kom for at spise og vi har set mange.

For et øjeblik siden, skulle jeg have fyldt kaffekoppen op. Jeg undrede mig over et svagt “bump” henne fra vinduet og gik hen for at kigge nærmere på fænomenet. Det viste sig at være en særdeles ihærdig mus. Han hænger med hovedet nedad på pinden til højre i billedet, men det var så absolut en fejl.

Musen

Han var kravlet op ad den forkerte pind. Det var en helt anden, han ville op ad. Nemlig den, som giver adgang til min sålebænk lige udenfor vinduet. Han kravler op på den, sætter sig godt tilrette og tager så tilløb, hvorefter han springer i retning af foderhuset, som stadig har korn og mejsekugler, som smager dejligt for en lille mus.

Klar til springet

Han springer lige ud i den tomme luft og får desværre ikke fodfæste. Han ryger direkte ned i mit urtebed, men er lynhurtigt og målrettet på ved op ad pinden igen, for at gøre klar til næste spring. Han er sulten.

Jeg kan stadig, mens jeg sidder her, høre ham springe og falde ned i bedet.

Hvor er det dog en herlig formiddag, når man får sådan en foræring :-)

Du vil sikkert også kunne lide