27

Mandel Brownies

Kaffen er klar og jeg har smugsmagt brownies, som smager, som en bid af himlen. Fyldt med mandler og chokolade, gør de ingen slank, men dog temmelig salig og det er ikke et ringe udbytte alene for anstrengelsen ved at føre dem til munden.

Brownies med chokolade og mandler

Om lidt vil jeg sætte mig med det hele indenfor rækkevidde og håbe på underholdning. Jeg trænger til at slappe af med ingenting, så det må vist blive målet. Der var jo også lige de blade, som fandt vej til matriklen tidligere i dag.

Brownies

140 g margarine smeltes og blandes med 340 g sukker (gerne muscovado, som har en forrygende smag i sig selv).

4 æg piskes sammen og hældes i blandingen. Rør forsigtigt.

75 g kakao, 140 g mel og en god tsk vanille røres i dejen.

Til sidst tilsættes “fyldet”, som for mit vedkommende var ½ plade mørk chokolade, ½ plade hvid chokolade og 100 g grofthakkede mandler.

Hæld dejen i en form (ca 25 x 25 cm), som er beklædt med bagepapir og bag kagen ved 170 grader i cirka 30 til 40 minutter. Kagen skal være fugtig i midten, når du tager den ud af ovnen. Lad den afkøle og skær den i små stykker.

De ville smage fantastisk med vanilleis og hindbær, hvis man gad…

PS – snobrødene er forvandlet til et brød med olivenolie og sorte oliven, groft havsalt og rosmarin. Ikke et ringe bytte for en begivenhedsrig eftermiddag, selvom ungerne hellere ville have haft det første. 

Du vil sikkert også kunne lide