10

Haveklar

Så tog vi til byen. Næsten. Vi skulle nemlig proviantere. Jeg har hørt rygter om sol og varmere temperaturer i den kommende uge, så det kunne ikke vente længere. Jeg måtte have fat i nogle planter, som tiden så passende kan bruges på, når det gode vejr indfinder sig.

Sommerplaner

Som sædvanlig overdrev jeg ganske forfærdeligt, men der findes ikke noget skønnere end at skulle i gang med at gøre sommerklar på terrassen. Egentlig burde jeg have masser af overlevende pelargonier, men i år havde jeg ingen steder, de kunne overvintre, så vi starter forfra.

Jeg fik sneget to pærekvæder med ind i handlen, så der er ikke et øje tørt, når de skal plantes. De frugter er det lifligste af alt. Duften fra dem, liggende i en skål på bordet, kan gøre mig helt mild og så smager kvædemarmelade, kvædegelé og kvædebrød jo helt og aldeles fantastisk, så gro for pokker og det i en fart.

Efter endt handel var der en frokost, som skulle indtages i mors gode selskab. Det var rigtigt hyggeligt og nu er hun så taget hjem, for at pleje hovedet efter Olines vandfaldssnak, som kan gøre enhver ør og svimmel.

Hendes fuchsiatræ, som skal pryde altanen, bliver senere leveret ved døren. Noget for noget. Hun hyggede med mine unger, mens jeg sniffede blomster.

Du vil sikkert også kunne lide