10

Haveklar

Så tog vi til byen. Næsten. Vi skulle nemlig proviantere. Jeg har hørt rygter om sol og varmere temperaturer i den kommende uge, så det kunne ikke vente længere. Jeg måtte have fat i nogle planter, som tiden så passende kan bruges på, når det gode vejr indfinder sig.

Sommerplaner

Som sædvanlig overdrev jeg ganske forfærdeligt, men der findes ikke noget skønnere end at skulle i gang med at gøre sommerklar på terrassen. Egentlig burde jeg have masser af overlevende pelargonier, men i år havde jeg ingen steder, de kunne overvintre, så vi starter forfra.

Jeg fik sneget to pærekvæder med ind i handlen, så der er ikke et øje tørt, når de skal plantes. De frugter er det lifligste af alt. Duften fra dem, liggende i en skål på bordet, kan gøre mig helt mild og så smager kvædemarmelade, kvædegelé og kvædebrød jo helt og aldeles fantastisk, så gro for pokker og det i en fart.

Efter endt handel var der en frokost, som skulle indtages i mors gode selskab. Det var rigtigt hyggeligt og nu er hun så taget hjem, for at pleje hovedet efter Olines vandfaldssnak, som kan gøre enhver ør og svimmel.

Hendes fuchsiatræ, som skal pryde altanen, bliver senere leveret ved døren. Noget for noget. Hun hyggede med mine unger, mens jeg sniffede blomster.

Du vil sikkert også kunne lide

10 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2006 at 08:46

  Esther – jeg kan godt huske dine terrasser fra de tidligere år, så jeg ved, at du har lige så svært ved begrænsningens kunst, som jeg :-)

  Jeg kunne ikke vente længere. Det er for trist at se ud på en tom terrasse og endnu mere trist at drikke en kop kaffe derude, så nu måtte jeg bare i gang ;-)

 • Avatar
  Svar
  Esther
  1. maj 2006 at 08:21

  Åh ja – kender alt til ikke at kunne begrænse mig, når jeg aflægger plantepusheren det årlige besøg i maj måned ;o)

  Og det på trods af at jeg altså HAR begrænset med plads – men når man står der og kan se alle de farvestrålende blomster: “Ih, sådan en må jeg have, og sådan en….og sådan en……åhr ja…og da også sådan en….” osv. osv….. så jeg kender også godt til det med at købe en pose jord til 1000,- *G*

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2006 at 22:44

  Nej, ikke rigtigt. Det eneste traditionsrelaterede bål vi har er Sankt Hans bålet ved midsommer. Det lyder som en hyggelig tradition Anneli – men vi benytter bare enhver chance for et bål, fordi det er hyggeligt og dejligt, at sidde og varme sig omkring sådan et :-)

 • Avatar
  Svar
  Anneli
  30. april 2006 at 22:41

  Här i Stockholm har våren tvekat länge nu, att köpa plantor till haven är inte att tänka på ännu. Men ikväll har vi eldat upp vintern med en riktig majbrasa. http://flitigamyran.blogg.se/3.....ntern.html
  firar ni våren också i Danmnark?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2006 at 22:33

  Jeg glæder mig, kan du tro :-)

 • Avatar
  Svar
  helle - københavn
  30. april 2006 at 21:28

  -Glæd dig til pærekvædetræet !
  Vi satte sådan et for ca. 5 år siden, og det er bare det yndigste træ ! Når det blomstrer – når det bærer kvæder – og så produkterne !
  Der var en film for ca. 10 år siden der hed ” I kvædetræets skygge”
  om en kunstner der ville male et kvædetræ. En meget smuk og langsom film.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2006 at 20:19

  Ups, det kender jeg godt ;-)

  Blåregnen får en chance… :-)

 • Avatar
  Svar
  Ella
  30. april 2006 at 20:07

  Tjaaaa – nu var det jo sådan, at vi bare lige manglede en pose jord, og vi kunne da lige smutte forbi planteskolen og hente en – og så var der bare meget mere end jord, der smuttede med ned i vognen – 1000 kr. tak! ;-)

  Er du sikker på at blåregnen er helt død?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. april 2006 at 19:39

  En pose jord til 1000 kroner Ella – ja, det slår mine 2 døde blåregn. Hvorfor i alverden gjorde du det?

 • Avatar
  Svar
  Ella
  30. april 2006 at 19:10

  Hvem der bare kunne begrænse sig – men det går selvfølgeligt til et godt formål. Lækker terrasse.

  Jeg glæder mig til at nyde resultatet :-)

  Jeg købte jo engang en pose jord til 1000 kr. i Thomsens planteskole ;-)

 • Byd gerne ind