4

Livet skal nydes…

Torvet er frekventeret. Nyindkøbte, friske krabbekløer ligger og venter på morgendagen, for vi endte med at fristes over evne til udeliv og den slags kræver hurtig mad og ikke krabbekogeri sidst på dagen.

Hortensia der fristedeHortensia hos den lokale købmand fristede over evne, så nu må de i potter i en fart, så de kan vokse sig store inden sommeren for alvor sætter ind.

Terrassen skal spules, så alle de visne og kedelige blade kommer af vejen, inden vi indvier den med sommerblomster og havemøbler.

Højtryksspuleren er ved at blive lokaliseret og når det er sket, skal drengene rigtigt “lege” udenfor.

Indenfor begynder jeg så småt at forberede lidt aftensmad, så det er klart, når de kommer sultne ind lidt senere. Jeg er helt sikker på, at deres sult kræver kartofler, så det får de.

Imens er vaskemaskinen på overarbejde. Alt ældstes sengetøj måtte en tur indenom, for han ofrede til nogle guder jeg ikke kender i nat. Nu er han til gengæld frisk igen og klar til en eftermiddag udenfor i sporadisk solskin, sammen med faderen.

Det bedste han ved er larm, så han skal nok få, så hatten passer om lidt…

Vi gør klar

I år skal der vand på terrassen. En balje fyldt med flydelys og skumle planter, skal gøre det ud for den sø vi aldrig fik anlagt.

Til gengæld skal den nok tiltrække de myg, som jeg så langt fra er gode venner med, men mon ikke det går an. Forsøges skal det i hvert fald.

Der er indkøbt yderligere et par store hortensia, som skal i jorden også, men jeg må væbne mig med tålmodighed, for intet kommer i gang før drengene har leget færdig. Den slags skal der være plads til.

Oline løber udenfor og leger med en veninde. Hun kommer først ind, når hun bliver hentet, for pludselig er livet alt for dejligt til at spilde indendørs. Hun kommer ind med røde kinder og en god appetit, så til hende er der ærter i spandevis – hun elsker dem.

Jeg ville egentlig bage brownies, men mon ikke det ender med, at jeg alligevel får så rigeligt at lave, når jeg skal servicere de herrer med koldt at drikke samtidig med, at jeg skal passe Pjosket, som dør af skræk så snart de tænder for højtryksrenseren og derfor vil sidde på mine fødder og ryste. Måske det bare bliver til et hurtigt brød. Den slags passer næsten sig selv.

Køkkenet

Køkkenet er rimelig farbart. Indkøbene er lagt på plads. Blomkål og ærter, gulerødder og cola. Vi mangler vist ikke noget, så den side af sagen er i vinkel og det får lov at stå sådan, til jeg bestemmer mig for at indtage det.

Inde på bordet ligger 4 lækre magasiner om bolig, have og andet godt. Kaffen kan hurtigt brygges og om lidt er der vel fred og ro et øjeblik.

Uhm, det er lørdag og livet er mere end godt…

Du vil sikkert også kunne lide