9

Hellum Herred

En gren af min familie stammer fra Hellum Herred og der er usigeligt smukt derude.

I dag tilbragte jeg hele eftermiddagen der og havde, til at starte med, en pragtfuld udsigt ud over markerne. Oppe på himlen blæste skyerne frem og tilbage og ind imellem nåede det at se temmelig truende ud, men der faldt aldrig én eneste dråbe regn.

Det startede skidt

Jeg sad indendøre, mens det så værst ud, men da det klarede op, havde jeg mulighed for, at begynde at trille hjemad.

Det skete i solskin og når jeg kører ad landevejene derude, kan jeg længes mod at bo midt i det hele med åbne vidder hele vejen rundt.

Rapsmarker

Der findes ikke smukkere land end Danmark en sommerdag, hvor rapsen bølger på markerne, så langt øjet rækker. En landmand var ude at sprøjte og jeg misundte ham, at han sad der, midt i skønheden, og havde sin arbejdsplads liggende så ufatteligt smukt.

Jeg kørte gennem Kongerslev og efter en kort tur langs marker med raps og endnu ikke modent korn, kørte jeg gennem Komdrup. Længere ud ad ad landevejen kom jeg ind gennem Lindenborg, hvor det smukke store gods ligger. Lige nu er de i gang med at renovere den, så billeder af det ville inkludere store rendegravere, stilladser og andet knapt så charmerende, så det må blive en anden gang, at jeg sniger mig indenom.

Vindmøller

Langs Hadsundvej står vindmøllerne tæt, men på dette billede er det lykkedes mig at nøjes med en enkelt. Den slags er ved at være vanskeligt, efter alle småbyer med respekt for sig selv, pludselig skulle have et Vindmølle Laug og mindt én vindmølle til deling. Nu står de i tætte formationer langs hovedvejen og tjener, i bedste fald, en klatskilling til landsbyernes borgere.

Blomsterflor

En lille håndfuld af blomsterfloret her pryder nu spisebordet og kan passende minde mig om, at det er blevet sommer derude. Nu har jeg endelig fri og det bekommer mig vel…

Du vil sikkert også kunne lide