6

Lige nu…

Vi snakker i telefon. Nogle dage føles det, som vi ikke gør andet. Prøver at få fat i, aftale, ændre og fastslå. Det er næsten umulige opgaver at få kontakt, men vi klør på.

Således også denne morgen, hvor vi så heldigvis, på 3. dagen, bliver ringet op af Alexanders sagsbehandler, som siden mandag har haft en seddel liggende om akut behov for en opringning.

Endelig kan vi få aftaler i stand om alle de ting, som skal lette hverdagen for Alexander. Vi kan aftale, at vi skal have besøg af ergoterapeuten, som skal hjælpe os med at forberede tiden efter Alexanders store rygoperation og vi kan måske endelig få bud på låne-hjælpemidler, som i denne tid kan lette Alexanders liv. Med et stort tryksår på ryggen, er det vanskeligt, at finde hvilestillinger, som fungerer. Vi har brug for råd og vejledning.

Om lidt kommer hjemmesygeplejersken, som kan instruere og behandle. Hende har jeg brug for, for nok ved vi vel i princippet hvad vi skal gøre, men det er mit barn og han har et frygteligt stort tryksår. Jeg har brug for hende. Jeg må vide, at det vi gør, er det rigtige.

Når dagene har været, som de sidste mange har været, er jeg ikke god til at pleje den stress, som ligger latent på lur. I dag vil jeg gøre mig umage. I dag vil jeg holde fri, i det omfang, det lader sig gøre.

Vi er smuttet

Udenfor bager solen ned fra en skyfri himmel, så om lidt hænger vi skiltet på døren og smutter ud i vejret, som egner sig fortrinligt til udeliv. Der er masser at tage sig til, så vi behøver ikke gå tomhændede.

De skal plukkesJeg skal ned i hindbærrene. Der hænger solmodne bær, som sagtens kunne forvandles til noget velsmagende i løbet af dagen.

Mange af stauderne trænger til en kærlig hånd, så der skal sikkert klippes lidt på udvalgte steder og så er der blomster, som trænger til kærlig pleje efter sidste uges lidt travle dage.

Det hele overlever, men kunne jeg, havde jeg inviteret Anita til kaffe, så hun kunne få sin lyst styret. Jeg skulle udstyre hende med saks og instruktioner og når dagen gik på hæld, kunne vi trække i skygge og bruge tiden på læskende drikke, tant og fjas og måske en smule alvor.

Når vablerne groede frem i håndfladerne og sveden drev ned af ryggen, ville jeg spørge hende om hun stadig ønsker sig en have ;-)

Ude i skyggen

Jeg er ret sikker på, at hun ville svare ja og jeg forstår hende godt :-)

Du vil sikkert også kunne lide