5

Hjemmeplukkede

Hasselnøddebusken er blevet enorm denne sommer. Den har sat nødder i massevis og vi glæder os til at skulle høste dem, hvis ikke fugle og andre dyr når at få spist de fleste.

Hasselnødder

Nødderne er store og flotte. De hænger stadig lysegrønne og frister, men om ikke så forfærdelig lang tid, er de klar til at blive høstet.

Vi plukker dem og fjerner haserne, inden de hænges op under loftet i en nylonstrømpe. Gennem den får de luft og rådner derfor ikke. Når de hænger deroppe, tørt og lunt, kan de holde næsten uendeligt og der er en helt speciel glæde ved at spise de nødder, man selv har plukket.

Nødden høstes, når rugen er moden og man siger at gode nøddeår og høstår følges ad. Jeg synes min busk bærer mange nødder, så jeg håber for landmændene, at det gamle ordsprog holder vand.

Hasselnødderne vokser mange steder vildt, så hvis man er heldig og finder en busk, kan det varmt anbefales, at plukke lidt nødder med hjem. De smager også aldeles pragtfuldt, hvis man spiser dem friske og en sten kan sagtens knække de friske skaller.

Vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu. De er stadig ikke modne og ja, der er skam en herhjemme, som har efterprøvet min påstand.

Du vil sikkert også kunne lide