6

Man skal jo…

I perioder skal vejret trækkes længe, før det rammer maven. Sådan har det været en tid herhjemme og fordi det med mellemrum er sådan livet er skruet sammen, er vi blevet gode til at lade stå til.

Hjemmet bærer tydeligt præg af sommeren. Når vejr og afkom vil og kan, er der ingen smalle steder i vores Bredgade og vi kaster os ud i alt det sjove uden tanke for morgendagen. Så bygges der terrasser og kreeres hegn, feriegæster nydes til sidste blodsdråbe og vasketøjet får lov til at vente, sammen med rengøringen, til stille tider med tvungen indendørsliv.

Græsstrå, nullermænd og andre sundhedsbekymrende eksistenser lever side om side med resten af familien, som til gengæld sørger for at nyde, men det går jo ikke til evig tid, så i dag skal det være.

Jeg tog en ordentlig tørn i går og lod arbejdet fylde det meste af dagen og aftenen. I dag kan jeg til gengæld tillade mig at holde fri. Fridagen skal ikke dovnes væk. Den skal arbejdes i stykker, bid for bid, for der trænger grusomt til lidt oprydning og rengøring på matriklen, så om lidt finder jeg energien frem og går i krig. Om nogle timer er hjemmet født på ny. Måske.

Du vil sikkert også kunne lide