11

Mirabellehøsten

Med sensommersol og temperaturer, som kan svinge sig op i nærheden af 25 grader i solen, var der ikke noget at betænke sig på. Alexander og jeg måtte ud. At sidde inde hele dagen er kedeligt så det vil noget, men vores aktionsradius er begrænset af sønnikes isenkram og tryksår, så det blev til en tur ned bagerst i haven.

Vi besluttede os for, at det var på tide at samle mirabeller. De falder af træet i disse dage og var vi hurtige, ville vi kunne sikre os en ganske god portion, inden sneglene fik fingre i frugterne.

Mirabellerne

Vi har samlet så mange mirabeller, at man skulle tro det var løgn. De smukkeste, røde frugter lå på jorden og var klar til at blive samlet op. Jeg har ikke vejet dem endnu, men gætter på, at der mindst er 4 kilo.

Vi vil spise nogle af dem friske, men der er stadig så mange, at vi er nødt til at tænke kreativt. Jeg tror det ender med en portion af Camilla Plums mirabellemarmelade og måske lidt grød. Nogle af dem kunne også anvendes i bærkagen, er jeg sikker på.

Mirabellefarver

Måske kunne man anvende dem til chutney også, men jeg har stadig en gevaldig æblehøst, som venter og den æblechutney, jeg fik lavet sidste år, smagte så godt, at den må gentages. Vi har spist rub og stub.

Har du gode forslag til anvendelse af mirabellerne, hører jeg det gerne.

�rteblomsterne fortsætter

Ærterblomsterne fortsætter forøvrigt med at sætte nye blomster. De synger formentlig på sidste vers, men ikke desto mindre, har jeg af 8 planter haft blomster indenfor i efterhånden 8 uger og jeg tror ikke, det er de sidste jeg tager ind.

Vi skal også have ærteblomster næste år, men først er der en kurvfuld mirabeller, som trænger til lidt kærlighed. Tænk om farmer ikke havde korrigeret mig i sin tid. Så havde jeg aldrig opdaget den skatkiste, jeg har stående nederst i haven.

Du vil sikkert også kunne lide