12

Jeg elsker efteråret fordi…

 1. Jeg tager hul på et nyt år. Jeg ved de fleste gør det nytårsaften. Jeg gør det i efteråret.
 2. Jeg elsker, at luften er sprød og frisk. Overalt dufter jeg fugtig muld og svampe, mug og forfald. Jeg kan lide det.
 3. Jeg elsker, at alting skifter farve. Nogle skove ser ud til at stå i flammer om efteråret og løvet får endelig lov til, at vise sig, fra sin smukkeste side.
 4. Jeg elsker tørklæder. Nu er tiden endelig kommet, til at finde dem alle sammen frem igen, efter en lang, varm sommer.
 5. Jeg kan meget bedre lide min efterårs- og vintergarderobe. Jeg elsker uld… og at gemme mig.
 6. Jeg elsker at træde ud på terrassen en efterårsmorgen, for så at opdage, at jeg kan se min egen ånde i den tidlige og kølige luft.
 7. Jeg elsker alle former for suppe. Nu er de igen et velkomment indslag på menuen og jeg står gerne i timer i køkkenet, for at frembringe dem.
 8. Jeg elsker, at efteråret giver en rigdom af modne frugter, som kan forvandles til gylden gelé, fede marmelader og henkogte grøntsager i smukke glas på snorlige rækker i mit spisekammer.
 9. Jeg elsker de sene eftermiddage nede bagerst i haven, når vi tænder bål, rister marshmellows og tvinger den begyndende kulde på flugt, mens mørket sænker sig.
 10. Jeg elsker, at jeg kommer i tanke om badekarret. At jeg faktisk får taget mig sammen til timer i det, med en god bog og et krus kaffe på kanten.
 11. Jeg elsker alle min støvler, som endelig kan tages frem igen.
 12. Jeg elsker æblesmør – jeg vil lave en portion om et øjeblik.
 13. Jeg elsker, at himlen bliver grå og tung. Lyset bliver anderledes blidt og gør alting mildt og blødt.
 14. Jeg elsker at krybe under den kolde dyne, for langsomt at få varmen. Jeg elsker at have en grund til altid at ligge tæt. Jeg elsker det kolde soveværelse.
 15. Jeg elsker, at årstiden får skubbet til min lyst til at strikke, hækle og sy. Jeg elsker, at jeg ind imellem finder tid til at male.
 16. Jeg elsker, at det er tiden for stearinlys og jeg husker at tænde. Både ude og indenfor.
 17. Jeg elsker, at gummistøvler er praktiske og aftenturen med Oskar foregår i en efterårsbyge med indlagt tordenskrald.
 18. Jeg elsker, at der er sæson for rødbeder, pastinak og porrer.
 19. Jeg elsker, at tiden indbyder til, at jeg kryber sammen under tæppet og finder mine romaner frem fra gemmerne.
 20. Jeg elsker at samle frø, til næste års blomsterbed. Jeg elsker at grave i mulden, som er våd og tung og dufter af en frisk start.
 21. Jeg elsker udsigten til et vinterhalvår, hvor vi varmer kakao, bare fordi vi kan og gider. Jeg kan lide, at vi gider samles om spisebordet og spille. Længe.
 22. Jeg elsker, at julen er her om et øjeblik.
 23. Jeg elsker, at det hele starter forfra, for det gør det jo… og heldigvis elsker jeg også den årstid, som følger efter… og den næste… og den næste…

Du vil sikkert også kunne lide