2

Barokt

Tage Andersen har udstillingen BaroktNordjyllands Kunstmuseum i disse uger. Jeg tror, at jeg må ind og se den udstilling. Eventyr kan de fleste opløftes af og kombinationen af Alvar Aalto og Tage Andersen forekommer mig ret interessant. At lykkes med en udstilling inspireret af barokken i Aaltos stringente kasse af et kunstmuseum er i sig selv noget af en udfordring, så mon ikke det bliver interessant.

Baroktudstillingen

Fotos: Lånt på Tage Andersens hjemmeside.

Vi tror Tage Andersens ord, når han udtaler: ???Jeg dyrker skønhed???. Farverne, formerne og de store kompositioner er skabt af en kunstner, der konstant udforsker sit domæne, naturen og kunsthistorien. Som en skulptør opbygger han sine værker – og som en maler disponerer han farverne.Tage Andersens materialer er blomster, buske, træer, rødder, blade, bark og frøkapsler. De skrøbelige plantevækster opsættes i beholdere af træ, metal eller glas, som har former fra kurve over vaser til lysekroner, fuglebure og gigantiske kræmmerhuse. Tage Andersen er kendt for også at bruge dyr i sine udstillinger. Så måske kigger små firbenede dyr eller fugle nysgerrigt ud på gæsterne, når man går rundt og beundrer de store opsatser.

Jeg tror, at det kunne blive en godt anbragt eftermiddag, at køre ud til Skovdalen og tage turen indenfor de hvide mure.

Du vil sikkert også kunne lide