17

Uhm, det var dejligt

Vi stak af. Vi valgte, at tage i byen og hoppe ind i det nye år. Det var ikke nogen skidt idé, for alt herhjemme mindede os om de forgående år, som i høj grad var dedikeret Oline og ikke mindst Alexander, som elskede nytåret.

Der var dygtige og fantasifulde kokke i køkkenet, champagne og tapas, dejlige feminine køkkenskrivere og flamingodanserinde i spansk kjole til gulvet.

Nytårsstart

Der var juletræ i flagstangen, til alle børnenes store jubel, sprøde jordskokkechips, lammeryg og -mørbrad og selvfølgelig larmen, som genereres, når 5 børn er samlet på ét sted.

Der var glimmer, farver og Dronning Margrethe uden guldkrone. Der var toiletpapirsguirlander i samtlige af vejens træer og carporte, romerlys, stjernekastere og stemning. Der var nyt år på vej.

Juletræet uden sin pynt

Maden smagte, så guderne sang. Vinen var som sommerregn og blide kærtegn og samtalerne var lange, interessante og intense.

Samtaler

Der var rådhusklokkerne, som overdøvedes af 5 ungers jubel. Det sidste var mit held, for det lykkedes mig tre gange, at få Hanne og Preben til at hoppe ned og herefter febrilsk kravle tilbage på stolen, for at springe ind i det nye år. Jeg grinede, så tårerne trillede. Bagefter trillede de bare, stille, fordi det var nytår uden Alexander. Så havde jeg heldigvis Hannes arm om ryggen. Den gjorde en forskel.

Bagefter var der kransekage og champagne, den underlige misforståelse, som vi hvert eneste år lægger ganer til og endnu senere var der chokolademousse og kaffe.

Mændene forsvandt en tid, kun for at vende beduggede tilbage fra et nabovisit. De var så søde og en smule krøllede.

Samtalerne ebbede ud ved 4-tiden. Så trak vi torsk i land nogle timer og herefter var der små, morgenfriske unger, som forlangte mad og snak, leg og omsorg. Det fik de så. Bagefter fik jeg nye øjenbryn i stilheden efter stormen.

I baggrunden summede mænds snak. Vi sørgede for kvindernes. Og så pludselig var det tid til at køre hjem. Her er vi nu. Kenneth er kørt efter Mc Donalds det værste. Præcis i dag, er det okay og bagefter er der dømt film i sækkereden med tæppe på og øjenpauser.

I morgen starter hverdagen.

Du vil sikkert også kunne lide