16

Perler for svin

Perlesmykket

Perlevarmerne er strikket færdige. De er monterede og klar til brug.

– Oline, så er de færdige…

– Ja… og?

HÃ¥ndledsperlevarmeMåske jeg bare skulle erkende, at datterens begejstring er til at tage og føle på, når det kommer til mine små strikkerier. Jeg kan vel også selv bruge endnu et par…

I hvert fald fik jeg brugt endnu lidt babyalpaca, som ellers er ved at have levet en gengemt tilværelse de sidste 20 år. Nu kommer det til ære og værdighed igen, men altså ikke på datterens hænder, så måske jeg skulle overveje, at begynde at plage omgivelserne med mine frembringelser.

Tiden skal gå med noget, siger de kloge. Jeg tænker så dejligt, når strikkepindene gløder og med arme, som ikke er samarbejdsvillige, bliver projekterne nødt til at være ganske små og lette, så der er strikket alt for mange handsker, vanter, huer og halstørklæder, så det er snart nødvendigt med nye idéer til vinteraftenernes ledige hænder.

Hvor om alting er, så er de bløde som barnenumser og varme, så det rigeligt rækker til en dansk og ganske grøn vinter med vækst alle tænkelige og utænkelige steder.

De gror i vildskab

Selv i vandfyldte krukker, sniger små, grønne skud sig op gennem vandoverfladen og bryder den med smukke ringe og talent for det dramatiske.

Jeg frygter også, at disse spirer er “perler for svin”, for ingen når at se eller glædes, når vinteren om et øjeblik garanteret vælter ned over Danmark og kvæler alle spæde forsøg på, at stryge den årstid af listen. Jeg vil godt vædde.

Du vil sikkert også kunne lide