27

Jeg, en sær snegl

Her i hjemmet har vi været mere end langsomme, til at få etableret forbindelse til omverdenen via mobiltelefoner. Ud over min arbejdsmobil, var Oline den første, som fik en af slagsen og det er vel i realiteten, fordi vi hader det faktum, at vi så er tilgængelige konstant.

Vi kan lide, at det er os, som bestemmer. Vi kan lide, at vi selv vælger om telefonen skal tages og vi kan lide, at der ikke kan indtales besked på den stationære vi har. Så forpligtes vi ikke til, at ringe tilbage, men kan vente mageligt tilbagelænet på, at mennesket i den anden ende ringer tilbage, på et mere passende tidspunkt.

Mobilen

Det er faktisk ikke længere sådan. Kenneth har en mobil og jeg har en mobil.

Kenneth har ulejliget sig med, at få etableret kontakt til omverdenen, men min er stadig ubrugt. Kenneths mobilnummer kender ingen vist. Mit har jeg, som sagt, ikke engang endnu, men vi er vel på vej – og det ned ad et skråplan, for jeg er stadig stædig og nægter, at få bestilt det abonnement, som ville ende med at gøre telefonen brugbar. Jeg kan lide, at jeg kan lukke for kontakt til omverdenen og ikke skal forholde mig til indtalte beskeder og sendte sms’er. Jeg kan lide, at jeg stadig bestemmer. Jeg kan lide, at jeg er umulig, at komme i kontakt med.

Det er vel nærmest latterligt, for i virkeligheden handler det vel dybest set om, at jeg nægter at se virkeligheden i øjnene. I dag er alle tilgængelige stort set døgnet rundt, men jeg nægter altså og min mobil ligger stadig på bordet foran mig, uden abonnement og derfor helt og aldeles ubrugelig. Kald mig bare sær.

Du vil sikkert også kunne lide