6

På tur med Mary

Jeg skal nå Mary klokken 13. Jeg glæder mig, for ikke alene er turen smuk, men også en anelse eksotisk. Det er ikke alle dage, der inkluderer færgesejlads, så dagen i dag er speciel og derfor noget at glæde sig til.

Hvalpsund/Sundsøre

Mary sejler på overfarten Hvalpsund/Sundsøre. Hun er ny. Indsat på ruten den 22. marts sidste år, er hun stadig omtrent ubrugt. Det er færgelejet til gengæld ikke.

Overfarten er kendt og dokumenteret helt tilbage til 1500-tallet, men i fordums tider foregik sejladsen i robåde monteret med hærdebrede roere. Det var faktisk først i 1927 man fik den første motoriserede færge, så inden da tog overfarten med sikkerhed mere end de 5-7 minutter, den tager i dag. Jeg skal være hurtig, for at nå at nyde.

Der er udendørs opgave senere i dag, så jeg skal retur i en fart, for at få fundet regntøj og gummirøjsere frem, så eftermiddagen er til at holde ud, for det ser ikke ud til, at den kedelige og kolde regn, har tænkt sig at stoppe foreløbig. Jeg vil gerne klage, for jeg er ikke fortaler for at være passiv regndråbemodtager og det er hvad jeg bliver, når jeg senere tager en tørn på en mark ikke langt her fra. Hep på tørvejr. Tak.

Du vil sikkert også kunne lide