37

Klude og kløfter

Jeg har fået yndlingshalsklude. Sådan for alvor. De hænger på mig altid og det absolutte yndlingstørklæde er dette…

Yndlingsting

Farverne er betagende smukke og kommer slet ikke til deres ret, når aftenlyset træder til, men de er smukke så tænderne hviner og jeg elsker dem!

I forlængelse af nytårsaften og en meget bar halsudskæring fik jeg gravet et levn fra fordums tider frem, så nu svinger der også en discokugle om halsen min. Jeg ved ikke rigtigt, om ikke den er mere sjælden end køn, men den er min, købt nede i Store Kongensgade hos Lise Othmar en fredag eftermiddag, efter dagens dont nede i Store Regnegade.

Endnu en af yndlingene

Den anden yndlingsklud er lille og fin, men ikke det mindste diskret og heller ikke spor sart. Den er allerede indviet af utallige fingre, som har været nødt til at danse fandango mellem de små, sirlige cirkler. Jeg forstår godt de fingre, for jeg kan heller ikke selv lade cirklerne ligge, men må lige vende, dreje og studere, når jeg ser tørklædet ligge et sted.

Snirkelcirkel

Det er ikke fordi tørklæderne er stor kunst, men de er hæklet af det fineste uldgarn i utroligt smukke farver og tiden det ville tage, at lave et tilsvarende, har jeg altså ikke, så disse er betalt med glæde. Det sidste kommer de også til at give mig i mange år fremover, er jeg sikker på – hvis jeg altså ikke slider dem i stumper inden.

LegionærenJeg havde svoret, at jeg ikke ville vise det nye hår, men ved aftensmaden siger Oline pludselig:

– Sig mig en gang… er der nogen grund til, at du ligner en lejesoldat?

Jeg nævnte vist selv tidligere, at det var blevet kort, men så er det da heller ikke kortere og forøvrigt har jeg aldrig set hverken legionærer eller lejesoldater med så sirligt anlagt mascara, men måske jeg ikke har set ordentligt efter.

Jeg ligner en død sild, men jeg er træt, så det halve kunne være tilstrækkeligt og forøvrigt har jeg kløft i hagen og det er da vist helt hen i skoven, for den slags er ikke specielt ønskværdigt medmindre man er mand med intentioner om en karriere i Hollywood, men til gengæld er jeg mig og egentlig ganske godt tilfreds det meste af tiden. Også lige nu, hvor det eneste der er at klage over er, at jeg fryser ørerne noget så forbandet…

Du vil sikkert også kunne lide