9

Når det knager…

Vinden er taget til og rusker i alt udenfor. En tagplade på skuret har revet sig løs og står og klaprer, mens underlige udefinerbare genstande blæser gennem haven. Indenfor er stearinlysene tændt, mens jeg stirrer ud i mørket, hvor regn og vind har overtaget lige nu og omtrent truer med at vælte nabolaget.

Stormen, som skulle være kommet i går, er vist ankommet med forsinkelse.

Storm og regn

Når vinden hvæsser klør, knager og brager mit gamle hus, men det har stået i snart 150 år, så jeg sætter min lid til, at det sikkert også overlever denne nat.

Om et øjeblik vil jeg finde min seng, for at tilbringe natten mellem Kenneth, Oline og Oskar, som tilsyneladende alle synes, at vores seng er den bedste i verden. Det er den måske også, sådan en blæsende og kold januarnat. Jeg har i hvert fald tænkt mig, at finde ud af det lige om lidt.

Når det knager, holder det, eller noget…

Du vil sikkert også kunne lide