5

Kom snart!

Tørrede krydderurterTørrede krydderurter er en gave her i vintersæsonen. Jeg elsker, at jeg kan hente glas ud fra spisekammeret, der er fyldt med velduftende mynte, grofthakket sar, timian i flere afskygninger, salviebundter i stakkevis og allerbedst min elskede løvstikke, som kan redde det meste i en snæver vending.

Omvendt er der altså intet som friske, nyplukkede krydderurter, som dufter helt vidunderligt.

Jeg er vist ved at savne foråret og sommerens rigdom, når jeg i januar kan sukke over, at jeg fortsat har hylderne fyldt med gode sager og det er heller ikke nogen beklagelse, men jeg savner at tage saksen og en lille kurv over armen, for at træde ud på solvarme sten, fordi der skal provianteres til aftenens måltid.

Friskplukkede urter

En håndfuld mynte og melisse til vandkanden. Et par bundter basilikum og sar til salaten eller lidt salvie til sprødstegning på panden, inden det indtages på toppen af en god, solid sommersalat med masser af solvarme tomater.

Måske er det varmen og udendørslivet jeg savner. Duften af grill, græs og glade børn. Jeg savner i hvert fald lige nu og så kan krydderurterne altid få skylden.

Du vil sikkert også kunne lide