12

Dovendyret

I nat så jeg Late Show med David Letterman, som kunne oplyse, at huskatte tilbringer 85 % af deres døgn med at slikke på et eller andet. Underlig, ubrugelig oplysning, men da jeg ikke selv har kat, kan jeg ikke udtale mig om rigtigheden af udsagnet.

Liggende i sækkestolenJeg kan alene konstatere, at det dyr, som bor under mit tag, er slap og ugidelig størstedelen af døgnets timer, hvor han bl.a. tilbringer en stor del af tiden med at sove, placeret blødt, midt i sækkestolens hulning i stuen.

Der ligger han timer i træk og vegeterer. Han slikker ikke specielt meget. Han dovner bare. Faktisk gør han ingenting og end ikke en tur ud frister for øjeblikket, hvor alt fryser, når det rammer gaden. Han kan sagtens undvære. Længe.

Jeg er jo vild med ham. Han varmer mine tæer, når vi tager os tid til at dele dyne en times tid inden sovetid.

Han gider lege og er utrættelig, når jeg smider med bolde. Han elsker at tage på opdagelsesture i naturen og Østerådalen behøver jeg aldrig at besøge alene.

Han logrer af glæde, når jeg kommer hjem og det uanset om jeg har været væk 5 minutter eller flere dage. Så meget for intelligensen…

Yndlingen

– men smuk, det er han… og drønlækker :-)

Du vil sikkert også kunne lide