9

Et fornyet bekendtskab

Flea Market StyleJeg har et hav af bøger. Jeg elsker hver eneste af dem og kigger jævnligt i dem. I dag fik jeg fingre i en gammel kending, som egentlig aldrig har tiltalt mig frygteligt meget, men et gensyn fik mine øjne op for nogle idéer, som jeg kunne lide.

Det var bogen Flea Market Style af Emily Chalmers og Ali Hanan. Bogen er fotograferet af Debi Treloar, som også har fotograferet en del madbøger.

Jeg har tidligere forsøgt mig med bogen, men er hver gang blevet enig med mig selv om, at de er alt for glade for orange. Det er jeg ikke. Eller det var jeg ikke, for der er sket noget undervejs.

Orange - og jeg kan lide det!

Jeg er f.eks. helt vild med dette soveværelse. Specielt puderne er skønne, synes jeg. De får mine tanker ledt hen på 70’erne, hvor orange var et hit. Siden har jeg haft et anstrengt forhold til den farve, men man har vel til at have en holdning, til man tager en ny.

Jeg tåler nu ikke orange i alt for massive mængder, men som små farveklatter kunne den nu nok gå an.

I bogen er der eksempler på utallige loppemarkedsfund, som er genbrugt på mere eller mindre fantasifulde måder. Meget af det kan jeg ikke lide, men der er altså små guldkorn ind imellem.

Loppemarked så det basker

Jeg kan rigtigt godt lide denne umage blanding af køkkenstole. Jeg synes det ser sjovt ud, signalerer afslappet og hyggelig stemning, men jeg ville ikke gide sidde en hel aften på én eneste af stolene og sådan er det med så meget af alt det, som er oppe i tiden.

Jeg har nået en alder, hvor bekvemmelighed og de praktiske aspekter ved tingene bliver omtrent lige så vigtige som æstetikken. Jeg mener sagtens det kan forenes, men det handler måske netop om alderen. Uha…

Du vil sikkert også kunne lide