11

Endnu et bed?

Det regner i dag. Regnen falder ikke massivt, men lige præcis stille nok til, at man sagtens kunne gå udenfor i haven og plante lidt.

RøllikerMin plan var egentlig, at jeg ville hen forbi Gug Planteskole, for at købe lidt rølliker til staudebedet. Jeg vil så frygteligt gerne have dem i bedet, men snart skal jeg vist til at overveje om det ikke er tid for anlæg af endnu et bed. Der er ikke mere plads. Jeg kan vist ikke klemme mere ind på jorden.

Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at lugning ikke er min stærke side.

Jeg elsker at nusse i haven, men det dersens lugning – det gider jeg altså ikke rigtigt. Det er kun et nødvendigt onde og jeg gør det, men ikke gerne.

Derfor er så stor en del af haven også henlagt til noget der med god vilje kan kaldes naturgrund. En græsslåning med mellemrum, hvor vi kører ud til de naturligt forekommende kanter i haven og resten vildnis.

Det passer mig fortrinligt. Endnu et bed vil kræve yderligere lugning. Det kræver nøje overvejelse, men min trang til stauder kræver også sit og man kan ikke få tingene gratis, så jeg må vel overgive mig til lidt ekstra lugning, hvis jeg skal have flere bede.

Der er meget græsplæne. Der er faktisk rigeligt med plads til anlæg af endnu et staudebed. At skabe rum i haven er en af mine grundplaner for stedet her og jeg er såmænd i gang, men det der lugning…

Jeg drømmer om en have, som er tilgroet og tæt befolket med smukke stauder som storkenæb, rølliker, høstanemoner og andet godtfolk, men det kræver jeg får overtalt Kenneth til endnu et bed og jeg kender svaret…

– Endnu et bed? Hvem tror du så luger det?

Jeg ved det godt. Ind imellem får skvalderkålen lidt vel gode betingelser, men den er nu også så smuk, når den blomstrer og der er da en grund til, at den sælges som prydplante og bunddække i USA, ikke?

Jeg må hellere ransage mig selv for lyst til ekstra lugning, for uden edsvoren lovning på egenhændig pasning med tilhørende lugning, kan jeg vist glemme alt om det…

Du vil sikkert også kunne lide