8

Påskespise

Det er jo påske. Ikke at det er noget vi har mærket meget til herhjemme, men i dag gør jeg en indsats. Jeg laver, traditionen tro, noget af det underligste Kenneth ved…

Æggene er klarJeg koger æg, for der skal skidne æg på bordet, skal der. Sennepssauce af en kraftig, grov fiskesennep, som snapper efter tæerne, når retten bliver fortæret. Sådan. Måske med et drys af baconterninger, purløg og så det gode græskarbrød.

Æggene er kogt mellem to hold gæster, som afløste hinanden med minutters mellemrum.

Først kom vennerne, som i påsken havde taget ophold i Lønstrup. De var for hjemadgående, men heldigvis gad de godt køre indenom, inden de returnerede til Roskilde. Med i bagagen havde de laks, som blev parkeret i mit køleskab og rejer lå der i forvejen, så aftensmaden er sikret.

Der blev hygget og drukket kaffe, inden vi vinkede farvel til dem. Bagefter var det ind og sætte kogevandet til æggene over. Det nåede ikke at komme i kog, før det næste hold gæster bankede på.

Chokoladeæg

Hanne og Preben var i Aalborg for at aflevere ældste datter hos en veninde. Inden de drog tilbage til Hadsten, kørte de indenom, så der blev hurtigt brygget en kop kaffe og så blev der ellers snakket så rigeligt.

En aftale om bortskaffelse af resterne af mit væksthus kom i stand. Næste weekend kommer Preben og så sker der ting og sager.

Det giver mig fornyet håb om et nyt væksthus indenfor en overskuelig tidsramme og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med at bygge det nye. Det bliver så smukt. Jeg er helt sikker, men jeg kom vist fra en sennepssauce og bagefter kan der vel nok blive plads til et chokoladeæg eller to, når sofaen skal indtages for hækling af den sidste række på Olines tæppe. Jubi, jeg er der næsten.

Du vil sikkert også kunne lide