10

Forårsfornemmelser

Det har været mere end lunt at være udenfor i dag. Jeg har stået i skyggen, under halvtaget og rodet og regeret. Nu er jeg nået til vejs ende, men der er også gået til den…

Ompotning og stiklingedriv

Jeg har ompottet adskillige planter. Squash, rosmarin, basilikum og chili er flyttet til større hjem og der er lavet stiklinger af nogle af mine dufteranier. De nye lavendelplanter der kunne findes ude på gårdspladsen er flyttet ind i nye potter, så de kan nurses lidt, indtil de er bæredygtigt havemateriale.

Pludselig løb jeg tør for muld. Den slags holder ikke, når man står med hænderne begravet i skidtet og Kenneth måtte lejes til en tur hen på planteskolen, hvor de hellere end gerne solgte os en sæk eller tre.

De havde de fineste krydderurter. Vi måtte have fire med hjem. Jeg fik endnu en gang købt en ananassalvie og jeg vil, med sikkerhed, endnu en gang glemme den, når vinteren kommer. Nyt må der til. Foruden ananassalvien røg endnu en salvie i kurven sammen med en karryplante (den glemmer vi også) og en koriander, som duftede helt og aldeles forførende. Hjemme stod lavendeltimian, den rundbladede salvie og den græske basilikum. Den sidste får lov at blive indendøre lidt endnu, men de andre kom i bedet samtidig med de nyindkøbte urter.

Ærteblomsterne kom udenfor. Nu satser jeg og de sidste planter er til Ella, så de kan/skal nok hentes snarest, for at blive til noget fornuftigt.

Ompot og stiklinger

Dagen er gået med raske fjed, men den er ikke slut endnu. Om et øjeblik er jeg at finde derude igen. Jeg kan slet ikke lade være og så er der jo lammet, som ligger og venter på grillen, som skal tændes om en times tid. Uhm…

Du vil sikkert også kunne lide