20

Aprilhave

Mine negle er så sorte, så ingen ville synes om håndtryk fra min kant, men hvor har jeg dog hygget mig. Hele dagen. Udenfor.

Aprilhaven

Plænen fik en tur tidligere i dag. Weekendens regn gjorde den langhåret, så nu er den igen sommerklar og nydelig. Siddende på en traktor i turbogear, har Kenneth gjort arbejdet, mens jeg har plantet, pottet om og taget en ukrudtsrunde i staudebedet.

Løgene jeg satte for ikke særligt længe siden er ved at komme oven af jorden. Nogle af dem har fart på og det morsomme er, at kun to af dem er kendte. Resten er overraskelser, men dem kan jeg nu også så godt lide.

Et kig gennem de sørgelige rester af væksthus og skur afslører, at Kenneth (stående oprejst) har været i gang nede i køkkenhaven. Der skulle fræses og det er ikke nogen smal sag med den mandagsfræser vi har. Der er bandet, svovlet og i perioder har der været eksplosionsfare i bunden af matriklen, men da den endelig døde åndede manden lettet op, for nu var det slut med at kæmpe…

Enten køber han en ny fræser og jeg får køkkenhave, eller også er han blevet så tosset, så han ikke gør og jeg får så ikke nogen køkkenhave. Begge dele er i orden. Blodtryk skal ikke stige til faretruende højder, fordi jeg gerne vil dyrke en gulerod, men det kan jeg jo sagtens sige, for jeg kender ham godt nok til at vide, at han køber en ny – i bar arrigskab.

Aprilhaven

Mens han tumlede fræseren blandt nyudsprungne træer og smukke æbleblomster, vendte jeg snuden opad igen, for når skyggen når stauderne, er det alligevel en smule for køligt at håndluge. Resten får vente til en anden god gang.

Til venstre på nederste billede ses de sørgelige rester af væksthuset. Nu står kummefryseren pludselig i det fri og det føles en smule bizart, sådan at stå midt i haven og hente aftensmaden op af fryseren, men det varer vel ikke ved.

Aprilpære

Pæretræet er sprunget ud i dag. Smukke blomster pynter på hjørnet af vores længe og det er ærgerligt, at skidtet endnu ikke har givet frugt, der har været værd at høste. Måske i år…

Om et øjeblik vil jeg finde mad. Bagefter vil jeg lave kaffe, stikke tæerne i sofaen og hygge mig resten af aftenen med at lave ingenting. Sådan skal en onsdag være :-)

Du vil sikkert også kunne lide