13

Lidt mere have

Fordi min have er så stor, glemmer jeg ind imellm, at der også er havestykket på sydsiden af terrassen. Det er græs, græs og atter græs, for det er bare. Der er faktisk omkring 150 kvm have, men som sagt glemmer jeg det lidt, fordi det egentlig bare ligger for enden af alting og med naboen lige ved.

bed skal anlægges

Jeg står lige nu og kigger ned langs huset og i retning af det vi kalder “skoven” nede i bunden af haven. Bagved mig ligger endnu et lille stykke græs, så kommer hegnet og bagved det gemmer sig en flisebelagt sti, som giver adgang til det bagvedliggende kvarter og Østerådalen. Stien er også vores og afslutter matriklen.

Til højre for mig, for enden af huset, ligger min overdækkede tørreplads. Her smælder vasketøjet på flittige dage, men ellers kommer jeg her sjældent. Ved gavlen er plantet en klatrehortensia, som forhåbentlig liver op, når jeg snart får fjernet græstørvet omkring den. Langs hegnet er plantet forskellige buske og småtræer, som gerne skal give fornemmelsen af natur.

Jeg skal snart i gang med at anlægge bed heroppe. Staudebed med masser af duftende, smukke blomster, for jeg har kun et enkelt staudebed og i grunden er det vel rigeligt, men jeg kan sagtens bruge endnu et.

Havestykke

Nu har jeg flyttet mig en smule. Hegnet er kommet med på billedet. Til venstre, henne for enden af huset, ligger tørrepladsen og jeg står under en allergifremkaldende birk, som jeg elsker overalt på jorden. Den er så smuk, synes jeg og jeg er heldig, for ingen i familien lider af allergi.

Naboen er kommet med nu. Tidligere havde de en stor, smuk kastanje stående for enden af deres hus. Den gav privatliv til os og smukt udsyn til skiftende bladhang, men de fældede den for et par år siden og det ærgrer mig fortsat, så det er her jeg gerne vil plante en akacie.

I dagligdagen opdager jeg end ikke, at der er nabohus, for jeg kommer sjældent i denne ende af haven og har ingen vinduer, som vender mod syd, men derfor kan man jo godt ønske sig en akacie.

Top

Jeg har drejet mig en halv omgang og står nu med kig ned gennem haven. Bag hegnet ligger sommerens mest brugte plads, for her står grillbordet og de brede bænke, som levner plads til både siddende og liggende eftermiddagshygge. Om aftenen giver overdækningen plads til sene udemiddage, som ikke forstyrres det mindste af duggen.

Den overdækkede del af terrassen skal gerne, indenfor nogle år, dækkes ind med Clematis, Kaprifolie og Blåregn. Jeg er i gang og det ender vel med, at jeg også husker, at der ligger en have i denne ende af grunden også. Ellers kan jeg vel leje den ud ;-)

Du vil sikkert også kunne lide