17

Gårdspladsen blomstrer

Det er muligt, at jeg ikke skal til Provence i år, men jeg har næsten fået skabt mit eget herhjemme, hvis jeg lukker øjnene et øjeblik.

Lavendelhækken langs gårdspladsen blomstrer. Duften er overvældende lige efter regnvejr, men også på en dag med blæst, bæres denne karakteristiske duft indenfor, hvis vinduerne står åbne til denne side.

Gårdspladsen blomstrer

De fleste af planterne trives på den sydvendte side af gårdspladsen. De vokser, breder sig og blomstrer villigt, mens planterne på den østvendte del af gården ikke er lige så smukke og kraftige. Sådan har det altid været.

Utroligt, som planter kan påvirkes af vejr og vind. Hvis ikke jeg havde de sydvendte planter at sammenligne med, ville jeg synes resten var evigt smukke og dejligt kraftige, men ved sammenligning falmer de altså en smule.

Lavendelhækken

I år er jeg gået målrettet i gang med at dyrke aflæggere. Der er enkelte af hovedplanterne, som trænger til udskiftning og andre steder (ikke ovenfor) er der huller, som fortæller historien om ulykkeligheder, når planterne ikke har overlevet vinter, tørke eller andet, som har truet dem.

Lavendlerne er flinke til selv at tilbyde sig i form af små aflæggere, som bare skal lirkes fri af fliser eller sten og derefter pottes om til lidt kærlighed. Der er allerede omkring ti på bedding, men den slags kan man aldrig få for mange af, så om lidt går jagten ind på endnu flere af slagsen.

Når jeg er i gang, har jeg lovet lidt til Ella også. Lavendlen er vist snart det eneste der kan mangle i hendes have ;-)

Du vil sikkert også kunne lide