9

Feddet og så lige en sommerfest med fantastisk vejr, tak

Anden pinsedag er knap så imødekommende, som resten af pinsens fridage har været. Det er koldt derude. Ind imellem kommer en regnbyge forbi og smider sit indhold ned over en have, som bestemt ikke er utaknemmelig. Det er måske mere dens ejere, der forbander både regn og kulde. Vi gad godt lidt lunere temperaturer og lidt mere medgørligt forår, men vi bestemmer jo ikke, så vi nyder, når vi kan. Resten af tiden tager vi jakke på.

I dag er der knækflise-sti, som skal færdiggøres. Der er blomster, der skal sættes, hækplanter, der skal i jorden og træer, der skal beskæres en smule. Vasketøjet blafrer på tørrestativet.  Når det hele bliver en tand for broget, stikker vi enten indenfor i stuen eller ind i Feddet for varme, for solen skal kun lige titte frem, så er der lunt derinde.

Det er en gave med sådan et sted. For to år siden, lignede haven ikke en have og Feddet bestemt ikke et fristed, hvor vi skulle nyde sommer efter sommer. Der var bare konturerne af en drøm …

Feddet 2013

Vi nåede at rejse bjælkerne og tømre terrassens gulv færdigt, så vi kunne improvisere og beklæde med presenninger, så Olines studentergilde kunne holdes i haven.

Huset stod for alvor færdigt i sensommeren 2013. Vi glædede os til, at året skulle gå, så vi fik sæsonstarten med i 2014 og det viste sig at blive et helt igennem fantastisk forår, som gav plads til masser af timer på terrassen og under tag på Feddet.

Feddet 2014

Vi havde den mest vidunderlige sommer sidste år. Da den gik på hæld, forlængede vi den langt ind i sensommeren, fordi vi havde muligheden for at trække under tag og lukke dørene, så der var lunt langt i de begyndende mørke aftenener.

Det var en drøm, der var gået i opfyldelse.

Feddet 2015

Jeg har sparket sæsonen i gang igen. Jeg nyder at drikke kaffe i den helt særlige varme, der er i et hus med solopvarmning og nej, jeg kan slet ikke få nok varme, når det endelig er muligt at suge til mig af både den, lys og sol.

Om et par uger holder vi sommerfest på Feddet. Jeg glæder mig. Jeg vil i den anledning gerne bestille hamrende godt juni-vejr. På forhånd tak.

Du vil sikkert også kunne lide