7

Det er næsten sommer

Solen skinner med mellemrum. Der blæser en frisk vind, men måske den lægger sig, så der er chance for kaffe på terrassen, for det fortjener Danmark vist efterhånden.

Min fridag er klistret til i arbejde og jeg har travlt, for der kommer gæster om et øjeblik. Impulsivt besøg fra Hadsten. Jeg har savnet de mennesker så meget, så jeg ikke havde lyst til at sige nej til et besøg, men i stedet hellere tager natten i brug, når jeg skal have gjort de sidste ting færdigt. Jeg glæder mig, til de kommer.

Sommerfugl

Sommerfuglene er tydeligvist ligeglade med blæsten. Det er sommer, der er nektar at hente og tiden er inde for at leve godt og sødt, så det gør de. Jeg beundrer dem, men holder nu allermest af den lille lyse, som er så svær at fange med kameraet.

Sommerfuglebusken er sprunget ud. Nu er der snart ikke mere at vente på, men der er fortsat Georginer, som kun er i stadiet med begyndende knopper, så lidt er der da endnu.

Sommerfuglebusken

Når solen gennembryder skyerne, bliver der straks varmt og kunne man finde en læplads, er jeg sikker på, at sommeren er her. Jeg har tænkt mig at forsøge lidt senere.

Frodigheden i haven er slående. Nederst i haven står træerne, som er tunge af kastanjer og hassenødder og henne om hjørnet er der æbler, hindbær og brombær. Hindbærrene spiser vi lystigt af, når vi kommer forbi, men brombær og æbler venter lidt endnu.

Frodighed

I år skal der laves snaps. Bær skal puttes i Vodka sammen med en smule sukker og så skal tiden have lov til at arbejde for os. Til vinter vil de varme og gøre godt ligesom det syltetøj, som venter forude, men allerbedst er æblehøsten, som sender løfter om chutney, marmelade, grød og bagværk, men inden vil jeg godt bede om lidt sommer. I ved, sådan en med varme, som indbyder til sene aftener udenfor, grill, bål og Vesterhav, men allerførst besøg om et øjeblik. Måske jeg skulle sætte farten op…

Du vil sikkert også kunne lide