14

De nemme Georginer

Måske er det ikke den smukkeste dernede i bedet. Nej, faktisk så er det ikke den smukkeste, men det er måske den gladeste. Den kan prale af en forholdsvis stor blomst og så er den lysende rød og vajer smukt for hvert et pust den får.

Glad Dahlia

Jeg ved ikke hvad den hedder, men den ligner en halskrave uden rigtigt at være det. I hvert fald betegnes den Single, men skidt med navnet. Den knejser smukt på spinkle stængler og for hvert kig til den, er der en ny gæst i den. Måske er det bien, som på billedet, men et øjeblik efter er det en af de farvestrålende sommerfugle. Den må smage himmelsk. Smuk er den i hvert fald.

Nogle af dens blomster måtte med indenfor. Overalt i huset står buketter med friske blomster hentet ind udefra. Georginer (Dahlia) i enhver tænkelig afskygning og lidt af hvad bedet ellers tilbyder. Endnu venter nogle stykker af Georginerne med at afsløre deres blomsterpragt, men om et øjeblik ved jeg, hvordan de alle ser ud.

Én venter jeg spændt på. Det ser ud til at være en rosabroget med store blomster, men der er kun knopperne at gisne ud fra, så den kan overraske endnu. Det er helt i orden med mig.

Endnu en håndfuld Dahlia

Selv de små Georginer (Mignon Single), som ellers har skuffet mig fælt de sidste år, blomstrer med en iver, som er svær at sidde overhørig. De kommer med ind sammen med hober af de andre. De er allesammen smukke.

Lige om et øjeblik sælger de ud af knoldene alle steder. Så er det med at være klar og købe forsyninger til foråret, for der findes ikke noget nemmere end disse pragtfulde blomster, som bare skal lægges i jorden (knolde) i foråret, for så at berige havens bede hele sensommeren og langt hen i efteråret. Først ved den allerførste frost er det slut med blomster fra planterne og de skal graves op og gemmes tørt og frostfrit til næste forår. Der er kun en smule arbejde med dem, når de skal i og op af jorden. Resten af tiden passer de sig selv. Det kan man da kalde en gave af format :-)

Du vil sikkert også kunne lide