23

Et viskestykke og en symaskine

Symaskinen måtte lige pilles frem, for jeg havde en idé om, at der skulle syes et par net. Allerførst og mest vigtigt var det, at jeg fik skruet et lille net sammen til strikketøjet, som ellers ligger og roder i tasken. Det er nemlig med mig uanset hvor hen jeg går.

I går var jeg i Rema. De havde en masse rester liggende, som ingen penge kostede. Øverst i bunken lå et viskestykke med det smukkeste mønster, som ville passe perfekt til projektet, så for 5 kroner fik jeg et stykke godt stof med hjem.

Frem med symaskinen

Viskestykket blev altså bestemmende for størrelsen på nettet, men det skulle vise sig at passe perfekt. Først blev kanterne sprættet op, så strøget. Siden klippede jeg frisk på øjemål, for jeg er ikke den store opmåler, når idé skal omsættes til virkelighed.

Det viste sig at holde fint stik med de fuskede mål, så snart var der strøget et par hanke og så var jeg ellers klar til at sy. Udgangspunktet blev denne anvisning. Nemt. Ingen kunst, men bare ganske få sømme, inden jeg kunne folde nettet ud og konstatere, at jeg kommer til at elske det.

Nettet

Det passer perfekt i størrelsen. Der kan ikke ligge store strikketøj i det, men det kan der altså heller ikke i min taske, så det passer fortrinligt.

Hanke

Hankene er fæstnet på en måde, så de kan bære virkelig meget. Det skal dette net ikke, men der kommer flere til og så kan de yderligere forstærkes med en krydssyning og er klar til at slæbe indkøbene hjem i.

Det er ikke det sidste af sin slags fra min symaskine, men det er det sidste for i aften. Om et øjeblik kommer Camilla Plum og fortæller om sin have. Det skal jeg se, skal jeg :-)

Du vil sikkert også kunne lide