9

Augustlys

Augustlys er varmt og mildt. Når solen er her, er den mild, rund og blød og smyger sig smukt omkring verden.

Om et øjeblik er sommeren forbi. Lige om lidt er den kun et minde om en tid, som var engang. Træernes blade begynder at falme og bær og frugter modnes og hænger tungt på grene, som tynges mod jorden. Under halvtaget ligger det begyndende efterår, som små drys af småblade.

Augustlys

Der er varmt udenfor i dag. Solen skinner ind imellem og levner plads til udendørs sysler, men jeg er ikke derude. Kun for at vende et øjeblik. Jeg har nok at gøre indenfor.

Jeg når en tur ned forbi æblerne, som hænger rødkindede på grene, som er tunge af frugt. Om et øjeblik skal de forvandles til et eller andet, som kan forsøde vinteren. På vejen tilbage passerer jeg bedet med alle mine Dahlia. Der er stadig nogle, som endnu ikke har blomstret og derfor vil overraske om et øjeblik.

Dahlia i August

Krydderurterne skal snart høstes. I sirlige bundter skal de op at hænge, så de kan tørre og siden give smag til rustikke gryderetter. Der er så mange af dem, at der bliver rigeligt at tage af, når vinteren kommer.

Imellem krydderurter og stauder springer Katosten for anden gang. Den har fået lyst til endnu en blomstring. Ikke voldsomt, som tidligere på sommeren, men der er igen smukke, lyserøde mamelukker at beundre.

Katosten

Jeg lader dem stå derude og tager ingen med indenfor, for der er allerede fyldt op allevegne med Dahlia i enhver tænkelig udformning. Haven er frodig og jeg føler mig rig, når jeg går en tur ned gennem den.

På terrassen står alle sommerblomsterne. De trives stadig og giver også blomster at beundre, men der er ikke noget at være i tvivl om. Det er de sidste krampetrækninger, inden de skal udskiftes med noget, som kan holde vinteren ud.

Augustlys

Om et øjeblik er sommeren bare et minde, men jeg elsker disse augustdage, hvor vejret er mildt og solen blid. Der hersker en særlig form for stilhed og ro sådan en eftermiddag i august. Jeg nyder den.

Du vil sikkert også kunne lide