18

Frodig lykke

Det er i aften, jeg skal svælge i Camillas tilgang til jorden og dens gaver. Den minder meget om min, så jeg følger hende tæt, for hun er fuld af gode idéer, som ikke tager frygteligt lang tid, men til gengæld giver glæde langt ind i fremtiden. Således også sidste gang, hvor hun mindede mig om henkogningens kunst.

Nu står der 12 store, sprængfyldte glas med tomater og hylden hen af krydderurter, hvidløg og chilisalt, peberkorn og kærlighed på vej ind i ovnen. Om nogle timer er de klar til at sætte på hylden til den kommende tids tomatretter. Jeg kan kun glæde mig.

På vej i ovnen

– Camilla, nok hænger dine patter, men dine tomater… de batter…

– var Kenneths platte morsomhed, da vi sammen smedede glassene for et øjeblik siden. Han var hurtigt tilgivet, for det var sagt med kærlighed. Vi hyggede os og i virkeligheden elsker han den frodige frue, som råder over Fuglebjerggård og folk og fæ i nærheden. Hun er skrap. På mere end én måde. Og dejlig.

Du vil sikkert også kunne lide