4

Gl. Vraa Slot

Lige henne om hjørnet ligger Gl. Vraa Slot, så selvfølgelig slog vi indenom, nu vi var i nabolaget.

Slottet er omdannet til hotel og kro, så der er både mad og seng, hvis man skulle få de lyster. Jeg har tidligere været på slottet, som er utroligt smukt restaureret. Det er en oplevelse både indeni og udenpå, men i dag skulle vi som sagt kun beundre det udefra.

Slotshotellet

Der er så smukt, så det kunne synes som spild, hvis ikke turen også inkluderede et par øjeblikke ved den smukke voldgrav…

Voldgraven

Egentlig tror jeg stedet er forbeholdt slottets gæster, men der var ikke én eneste bil på parkeringspladsen, så vi tog chancen og satte vores, for lige at spadsere en tur langs voldgraven.

Nede i voldgraven er der fisk. Kæmpestore fisk, som kan anes som skygger lige under overfladen, men vi kom aldrig så tæt på, at vi kunne se hvad det var for fisk, der tydeligvis trives i det mørke vand.

Vi så heller ikke noget til en af de tidligere ejere af slottet, Jørgen Bille, men ham fik de vist pacificeret dengang, de tilbød ham et sytøj. Så var det slut med at gå igen og slottet fik fred, for Jørgen havde en fortid som skrædder og trængte nok til lidt adspredelse, der hvor han var kommet hen efter døden.

Gl. Vraa Slot

Næ, der herskede bare velsignet stilhed og luften var frisk, så det var skønt med en stund til snak og grin, inden vi igen satte os ind i bilen og kørte mod Aalborg.

Vi mener nu sagtens, at slottet kan tåle et gensyn, men så skal det gerne være som overnattende gæster på weekendophold med mulighed for både gourmetmiddag, swimmingpool og spabad. Det ville nu ikke være så tosset endda…

Du vil sikkert også kunne lide