7

Vi får aldrig nok

Oskar får aldrig nok og sådan skal det være, for han er en hund, som skal nifle hele tiden og alle steder, så vi tog endnu en tur ud i haven…

Aldrig nok

Efteråret kommer efter os herude. Der er stadig smukke farvespil allevegne og nu suppleres de af efterårets gyldne farver, som sniger sig ind alle steder.

Der skal nifles

I de sidste rester af dagens sol, skal alt undersøges og ikke mindst langs bregnerne er der mange gode og interessante noter af sikkert både sure tæer og andet godt. Han bruger lang tid på at snuse allevegne og imens får jeg tiden til at beundre ham og haven, som antager de smukkeste orange farver.

Efterår

Bladene daler af træerne med en hast, jeg ikke bryder mig om, men sådan er årstiden og om et øjeblik er de bladrige trækroner afløst af nøgne grene, som stræber mod himlen. Det går stærkt og en enkelt vind kan smide hundredevis af blade ned på plænen.

Efterår

Efteråret er smukt og ikke mindst i en gammel have, som min, hvor der er store, gamle træer, som omkranser det meste af grunden. Der er meget at nyde og heldigvis er Oskar og jeg gode til det sidste.

Vi traver grunden tynd og Oskar finder hele tiden nye huller i det hegn, som egentlig skulle være tæt, men slet ikke er det. Han stikker ikke af, men viser mig bare trumferende, at han nu er på den gale side af alting. Han kommer i samme sekund, jeg beder ham om det.

Efterår

På billedet ovenfor er han forsvundet ind mellem bregnerne. Der lugter sikkert af de pindsvin, som plejer at finde vinterhi derinde. Ind imellem fristes han over evne og havner nede på vejen bagved, men så snart han hører min stemme, er han tilbage på egen matrikel og sådan skal det være.

Også i dag fandt han noget, som lignede resterne af en fugl. Det må have lugtet vældigt, for han var klar til det helt store parfumebad, men jeg nåede at redde ham fra en kold afvaskning indendøre efterfølgende. Han så ikke specielt taknemmelig ud.

Efterår

Nu er vi inde igen. Her er varmt og godt. Kaffen er tilpas, maden simrer på komfuret og om et øjeblik vil jeg snuppe en ½ time med fødderne oppe og fri leg.

I morgen tager vi endnu en runde derude. Vi kan slet ikke lade være.

Du vil sikkert også kunne lide