31

Lykketanker

Nogle gange er lykken en underlig størrelse, for den kan findes i en tur sydpå ad motorvejen, når man pludselig får syn for en vidunderlig himmel, som rummer både mørket og lyset. Ligesom sindet.

Eller når man kommer hjem og sætter sig ved spisebordet sammen med en datter, som er fortællelysten og glad.

Eller når man opdager, at juleroserne stadig er mangfoldige og springer om kap nede i bedet…

Juleroser

Lykken gemmer sig også i en havetur med Oskar, som springer glad og energisk rundt, mens han undersøger mosegrisenes jordtuer og er sikker på, at venter han tilstrækkeligt længe, springer de op og hilser god eftermiddag.

Den gemmer sig i en kop kaffe, som serveres af manden i mit liv, fordi han ved, at jeg trængte, da jeg kom hjem for et øjeblik siden.

Juleroser

Der er måske plads til lykken, fordi emnet i dag var stress og jeg nåede til erkendelse af, at der stadig er lang vej endnu, inden jeg kan erklære familien fri af den dyne af ubeslutsomhed, mangel på overblik og evne til planlægning, som har præget os de sidste år i kølvandet på Alexanders sidste år.

Pladsen fik lykken vist fordi, jeg endelig kunne se, at der er lang vej endnu, inden vi eller vores omverden kan tillade at forvente noget som helst. Ro i maven følger i kølvandet på forståelse.

Stress er så pokkers alvorlig en tilstand, at alle burde lære at sige “jeg har travlt” i stedet for. Det er det de fleste af os har. Vi har ikke stress.

Stress er invaliderende, hvis den får lov til at udvikle sig. Jeg ved det. Jeg har nære relationer, som bærer vidnesbyrd om netop det. Stress skal tages alvorligt og eftervirkningerne kan enten være permanente eller i bedste fald bare langvarige og de giver sig blandt andet udslag i manglende evne til at etablere overblik. Jeg kan genkende det og jeg ved nu, at tid er min bedste ven.

Det er vel også lykke, at vide det.

Du vil sikkert også kunne lide