11

Hjerneudvidelser

Så gik luften af ballonen. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst er faldet i søvn foran fjernsynet. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har grinet af reklamer, men jeg er helt sikker på, at jeg må have været overtræt, da det skete i går aftes.

Til sidst gik jeg i seng. Der gik 2 minutter, så sov jeg. Vældigt. Lige til lyset begyndte at vise sig på horisonten. Så stod jeg op.

Nu er der brygget kaffe og jeg nyder, at jeg er udsovet og klar til endnu en dag med brug for alle hjernevindingerne.

Jeg bruger alle kræfterne i disse dage. Der skal bruges mange til selve tolkingen, men der sker det forunderlige undervejs, at jeg hele tiden bliver klogere på hjernen og alle dens kringelkroge. Jeg lærer. Jeg får aha-oplevelser, som kan forklare så meget af Alexanders liv og ageren. Jeg lærer alt for sent, at der er logiske forklaringer på hans søvnmønstre, hans lange latenstid og hans måde at agere i verden. Jeg får tilbud om at åbne døre, som aldrig blev åbnet, fordi jeg ikke vidste, hvor håndtaget sad.

Jeg skal tolke. Jeg skal bruge al min energi på den tekniske side af den sag, men samtidig kræver mine følelser, at jeg reflekterer. At jeg sluger kameler på størrelse med Rundetårn. At jeg følelsesmæssigt kaperer. At jeg forstår, at jeg gjorde, hvad jeg kunne og at det faktisk var mere end godt nok. At jeg var og er okay. Mere end okay. At jeg var talentfuld i den boldgade.

Det er nemlig ikke sådan, at jeg ikke gjorde godt. Det er bare sådan, at jeg måske kunne have gjort bedre eller i hvert fald anderledes. Det er sådan, at jeg kunne have forstået og anskuet verden anderledes. Ikke nødvendigvis bedre, men anderledes. Det er stort og sætter mange tanker i spil.

Jeg bliver så træt, at jeg næsten ikke kan hænge sammen, når dagen ender sidst på eftermiddagen. Det er vel okay, men det er vist derfor, at jeg er så stille i disse dage.

Du vil sikkert også kunne lide