7

Grå Liselotte

Grå Liselotte

I mørket er alle katte grå og i solen er mit nye projekt det også. Der er gang i endnu en Liselotte og denne gang i en skøn blanding af Alpaca og Shetlandsuld. Jeg tog lige et par pinde i den sidste solstribe. Den slags gør godt langt ned i maven.

Grå Liselotte

Denne gang er intentionen et lidt lettere udgave. Ikke mindre varm, men mere luftig og let i udtrykket. Effekten opnår jeg delvist ved at blande ulden med alpaca, men for rigtigt at gøre den luftig, har jeg skiftet pindestørrelse til en femmer i stedet for den angivne 4½. Det giver et meget lettere strikketøj, som virker mindre kompakt og meget, meget lækkert. Jeg er foreløbig meget tilfreds med resultatet.

Da jeg skulle gå en halv pindestørrelse op, kunne det ikke undgås, at jeg samtidig måtte mindst én størrelse ned i strik. Garnkvaliteten sammenholdt med pinden gjorde faktisk, at jeg endte med at gå to størrelser ned. Mine nye KnitPicks skulle vise sig at være en gave i den forbindelse…

Grå Liselotte

Jeg lavede først en strikkeprøve, som faktisk viste mig, at jeg skulle de to størrelser ned, men jeg syntes selv, at det var en voldsom masse masker, jeg ikke skulle slå op. Jeg valgte nu alligevel at tro på testlappen, slog masker op og begyndte at strikke.

Under normale omstændigheder ville jeg nu sidde med så mange masker på pinden, at det ville være umuligt at strække strikketøjet ud i fuld bredde, men med KnitPicks og en af de rigeligt lange wirer tog det kun et øjeblik at konstatere, at trøjen passer perfekt. De strikkepinde er altså en gave i mere end én forstand.

Jeg strikker ufortrødent videre. Jeg er foreløbig halvvejs med bullen. Det går friskt derud af :-)

Du vil sikkert også kunne lide