14

Dronningebusken

Udenfor i solen er varmen så intens, at jeg opgiver og trækker ind i skyggen. Derinde gemmer dronningebusken en overraskelse, for den er i gang med at folde undere ud…

Om et øjeblik eksploderer den i et sandt festfyrværkeri af lyserøde blomster og bierne vil summe livligt i nogle uger, indtil den igen forvandles til en diskret, grøn busk.

Busken må være gammel. Den er mere end to meter høj og i omfang er den så stor, så vi er nødt til at beskære den til efteråret. Det er svært med de smukke buske, for man nænner næsten ikke, men en halv busk i munden, hver gang man passerer på havetraktoren, er med til at gøre beslutningen lidt nemmere.

Blomsterne er fulde af nektar, men bierne har endnu ikke opdaget det. De flyver i tæt og intens trafikstrøm nede omkring valmuerne. Om et øjeblik finder de vej og så er freden forbi.

Vi har selv lavet aflæggere af busken, så nu står den forskellige steder i haven. Kenneth er en knag til den slags, så der er allerede fem nye buske på vej.

Det gør godt med skyggepladser i haven, men jeg nyder solen, mens den er her. I morgen skulle vi måske være så heldige, at regnen endelig kommer. Jeg krydser fingre, men indtil da nyder jeg, at der er sommer udenfor.

Du vil sikkert også kunne lide